У Сирії загинув четвертий з початку повстання репортер

8 Лютого 2012
4111
8 Лютого 2012
23:50

У Сирії загинув четвертий з початку повстання репортер

4111
У Сирії загинув четвертий з початку повстання репортер

В охопленому повстанням сирійському місті Хомс, що перебуває у стані облоги, вбито стінгера Мазгара Тайяру (Mazhar Tayyara), повідомив у середу з посиланням на інформаційні агентства  віденський Міжнародний інститут преси (IPI).

 

Молодий журналіст, відомий за прізвиськом Омар Сирійський, постачав відео та інформацію AFP, британській the Guardian, німецькій Die Welt.  Він з'являвся також на екранах телемереж СNN та Al-Jazeera.

 

Обставини його загибелі достеменно невідомі. Згідно з однією версією, це сталося, коли він надавав допомогу пораненим внаслідок обстрілу міста урядовими військами. За іншою - сам потрапив під обстріл у власному будинку. Повідомлялося також, що його вбито під час репортерської роботи.

 

Мазгар Тайяра - четвертий журналіст, який загинув у Сирії, відколи там вибухнуло антиурядове повстання. 2 січня було вбито Шукрі Абу ель-Бурґолу (Shukri Abu el-Burghol). 11 січня у Хомсі загинув відомий французький репортер Жіль Жак'є (Gilles Jacquier). А торік у листопаді у м.Аль-Казір провінції Хомс було знайдено тіло з вичавленим очима оператора Ферзата Джарбана (Ferzat Jarban), який фільмував антиурядові протести.

 

„Детектор медіа"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду