detector.media
08.02.2012 23:50
У Сирії загинув четвертий з початку повстання репортер

В охопленому повстанням сирійському місті Хомс, що перебуває у стані облоги, вбито стінгера Мазгара Тайяру (Mazhar Tayyara), повідомив у середу з посиланням на інформаційні агентства  віденський Міжнародний інститут преси (IPI).

 

Молодий журналіст, відомий за прізвиськом Омар Сирійський, постачав відео та інформацію AFP, британській the Guardian, німецькій Die Welt.  Він з'являвся також на екранах телемереж СNN та Al-Jazeera.

 

Обставини його загибелі достеменно невідомі. Згідно з однією версією, це сталося, коли він надавав допомогу пораненим внаслідок обстрілу міста урядовими військами. За іншою - сам потрапив під обстріл у власному будинку. Повідомлялося також, що його вбито під час репортерської роботи.

 

Мазгар Тайяра - четвертий журналіст, який загинув у Сирії, відколи там вибухнуло антиурядове повстання. 2 січня було вбито Шукрі Абу ель-Бурґолу (Shukri Abu el-Burghol). 11 січня у Хомсі загинув відомий французький репортер Жіль Жак'є (Gilles Jacquier). А торік у листопаді у м.Аль-Казір провінції Хомс було знайдено тіло з вичавленим очима оператора Ферзата Джарбана (Ferzat Jarban), який фільмував антиурядові протести.

 

„Детектор медіа"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY