Ведучий «Львівської хвилі» спростовує відсторонення через вірш Винничука

1 Лютого 2012
12655
1 Лютого 2012
12:41

Ведучий «Львівської хвилі» спростовує відсторонення через вірш Винничука

12655
Ведучий «Львівської хвилі» спростовує відсторонення через вірш Винничука

Ведучий «Львівської хвилі» Андрій Великий спростував інформацію про тиск керівництва і примусову відпустку через те, що в ефірі з письменником Юрієм Винничуком прозвучав вірш «Убий підер.са». Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Вчора, 31 січня сайт газети «Експрес» повідомляв про те, що після згаданого ефіру керівництво викликало Андрія на розмову і повідомило, що він перебуває в оплачуваній тритижневій відпустці. А сам ведучий, за інформацію видання, нібито поставив керівництву ультиматум: якщо до понеділка його не випускають в ефір, він розпочинає акції протесту, а колектив радіостанції готовий розпочати голодування.

 

«Насправді,  Юрій Винничук був гостем праймової програми 26 січня, яка виходить у прямому ефірі. Радіослухачі телефонують, ставлять запитання, залишають коментарі. Програма вийшла резонансною, тому що львівський слухач максимально підтримав свого поета, письменника. Програма завершилась, у ній дійсно прозвучав вірш повністю, але лайливе слово було запікане», - сказав він. Андрій Великий наголошує, що після цього  наступного дня він поїхав у давно заплановану невеличку відпустку до Карпат кататись на лижах.

 

«У п'ятницю зранку, 27 січня, я вже катався на лижах. І мені було не до телефону, який я відключив. Але очевидно, що журналістська братія, переживаючи за мене, вирішила, що якщо я відсутній зранку в ефірі, то, напевно, щось трапилось. Зв'язку зі мною не було, і пішла лавина інформації, і з'явилось багато непідтверджених фактів», - сказав пан Великий.

 

За його словами, з керівництвом було непорозуміння лише щодо технічного питання - чи достатньо було «запікане» лайливе слово: «Могло бути запікано чотири літери, а було запікано дві, наприклад. Але це буденна, нормальна штатна ситуація. Жодного політичного нюансу не було. Зранку я вийшов в ефір і зробив заяву, що зі мною все добре, і я живий», - зазначив пан Великий. І додав, що він запросив Юрія Винничука в ефір з власної ініціативи

 

З 2 лютого Андрій Великий повертається в ефір і вестиме усі свої програми в звичайному режимі, сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12655
Читайте також
05.02.2012 09:30
Микола Рябчук, «Zахідна аналітична група»
27 292
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
правді (першій)
4489 дн. тому
Здається, в тебе пубертатний період ще не скінчився, хлопче. Ділом займись чоловічим, а не слизнячим. Дякуй експресу, що ні тебе, ні твоїх рідних не буде лікувати і дірявити черепки доктор слюсарчук. Тільки за це експресу можна пробачити все минуле і майбутнє. Владік Яk-ев.
до правди
4489 дн. тому
У тебе дуже високі цілі в житті , вітаю! звичайно, експрес - найгірше, що може трапитись в медіа, і його треба негайно облити, знищти, закрити. Благо, пердуни, костиль або друзі з зубри чи коломиї дадуть на цей геніальний і сильно потрібний людству проект гроші. краще сам реалізовуйся як професіонал, щиро раджу, бо впертість і задатки є, їх би в добре русло. Ну, як мінімум, краще збери матеріал, а тоді під справжнім іменем, з посиланнями і доказами публікуйся. А в колективі експресу працюють сотні людей, яких ти теж зачіпаєш. поважай себе.Як казав "неправда" - ми не діти.
правда
4489 дн. тому
(та що першою була) 1. до політики не маю відношення і висловлююсь від себе. Давно набридла брехня політиків, а тепер ще й брехня деяких ЗМІ м. Львова (сам я зі Львова), які займаються не журналістикою, а піаром. 2. так, я писав декілька коментарів на декількох сайтах і писатиму далі, але не всі "правда" є моїми. 3. Така діяльність Експресу, про яку я писав в 1-ому коментарі надихнула мене на сворення нового проекту... Наразі шукаю в всесвітній павутині статті, які "Експрес" тупо здер і підписав своїми журналістами (без посилань). А потім може підкажу справжнім авторам, а може ні, бо Починок знову все переведе в політичну площину.
правда
4489 дн. тому
Усунутого радіоведучого екстренно повернуть в ефір Ведучий радіостанції "Львівська хвиля", якого усунули з ефіру після програми з Юрієм Винничуком, повернеться в ефір із завтрашнього дня. Учора пізно увечері він мав чергову розмову з керівництвом станціїї, у якій почув запевнення, що цензури на станції більше не буде. Як повідомляють наші джерела, сторони дійшли згоди, що офіційно ситуацію пояснять недостатньо чітким перекриттям в ефірі слова "під.рас" у вірші Винничука, який транслювався в ефірі та поїздкою ведучого в Карпати. -- Я повертаюся, і це -- найважливіше, -- сказав в коментарі "Експресу" Андрій Ведучий. -- Учора я був у відчаї, бо така ситуація трапилась зі мною. Я навіть вимкнув телефон, бо розгубився, не був готовий озвучувати щось офіційно. Але, дякуючи розголосу, усе закінчилось. Я погодився на компроміс, бо дуже люблю свою роботу, свій колектив. Тим часом, як нам стало відомо, керівництво "Львівської хвилі" проводить неофіційне службове розслідування, щоб знайти людину, яку організувала витік інформації про конфлікт на станції. Ми уважно стежимо за цією ситуацією. Як відомо, учора медіапростір облетіла сенсаційна новина про те, що культового ведучого Андрія Великого викликало керівництво на розмову і повідомило, що він перебуває в оплачуваній тритижневій відпустці. Приводом для такого рішення, за словами керівництва станції, став вихід в ефір надзвичайно популярної післяобідньої програми, де гостем був письменник Юрій Винничук, автор вірша "Убий підер.са", що вже став народним. Андрій Великий двічі зачитав вірша в прямому ефірі. З рішенням керівництва він не погодився, хоча заяву на відпустку начебто підписав. Як кажуть наші інформатори на станції, Андрій поставив керівництву ультиматум: якщо до понеділка його не випускають в ефір, він розпочинає акції протесту. На підтримку ведучого готові були виступити практично всі працівники радіостанції. Вони готові готувались оголосити голодівку. За поширеною інформацією, власником радіостанції є Мирослав Хом'як, екс-податківець часів Медведчука, член СДП(о) на той момент. Експрес online
неправда
4490 дн. тому
Правдо, та що ж ти на всіх ресурсах ганиш експрес? шило в твоїй ПРдунівській дупі та газета! вчора на зіку ПеРдів цілий день, тепер тут - тут же ж не малі діти сидять, вуйку. ПРимати вликі спеціалісти з медіа - то ми знаємо. великий збрехав - вчора дійсно були на ЛХ великі розборки. ввечері все ж домовились, щоб не роздмухувати скандал. а великий після таких гнилих ранкових коментів буде погано спати ще довго. слабак.
правда
4490 дн. тому
Ото газета Експрес палить, як мінімум дві брехливі новини за минулий день - ця новина і новина з закриттям телеканалу ZIK. Хоча Експрес завжди так діє - чув дзвін, але не знаю де він. І ще такі хитрощі Експресу: статті, взяті з інтернету і підписані журналістами цієї газети; інтерв'ю з відомими людьми, які навіть не спілкувалися з експресівцями; видумані статті.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду