Користувачі Twitter закликають бойкотувати його через цензуру

29 Січня 2012
8528
29 Січня 2012
14:42

Користувачі Twitter закликають бойкотувати його через цензуру

8528
Twitter оголосив про введення системи часткових блокувань інтернет-контенту для користувачів з ряду країн
Користувачі  Twitter закликають бойкотувати його через цензуру
Користувачі Twitter закликають до бойкоту мережі, повідомляє ZN.ua. Таку реакцію викликали нововведення засновників соцмережі, які самі власники екаунтів вважають «антисоціальними».
 
Раніше,  27 січня, Twitter оголосив про введення системи часткових блокувань інтернет-контенту для користувачів з ряду країн, а до цього мережа відмовилася підтримати протести своїх колег з США проти законопроектів про боротьбу з нелегальним контентом SOPA і PIPA.
 
Користувачі, що закликають до бойкоту Twitter, кажуть, що останні ініціативи керівництва Twitter нагадують «спроби соціального суїциду ресурсу». Власники екаунтів пишуть, що на знак протесту не будуть використовувати ресурс протягом доби на майбутньому тижні. Інші оголосили неділю «днем тиші» в Twitter.
 
Організатори протестів кажуть, що Twitter є чому повчитися у своїх колег з Google, які раніше відмовилися цензурувати контент в Китаї і навіть зважилися згорнути там свій бізнес.
 
Користувачі відзначають, що Twitter став зброєю протесту в арабських країнах у минулому році як однин з ключових засобів комунікації і спілкування нових сил. Тепер же Twitter дає зворотний хід цього руху. «Останні кроки Twitter були явно спрямовані проти користувачів. Шлях, обраний компанією, в будь-якому випадку провальний, працюючи проти своїх користувачів, компанія втратить базу користувачів і не отримає значної підтримки уряду», — пише соціальний коментатор журналу Forbes Марк Гіббс.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду