Фільм «Артист» отримав головний приз Гільдії режисерів Америки

29 Січня 2012
11136
29 Січня 2012
13:21

Фільм «Артист» отримав головний приз Гільдії режисерів Америки

11136
Відтак режисер Мішель Хазанавічус – головний претендент на «Оскар»
Фільм «Артист» отримав головний приз  Гільдії режисерів Америки

Гільдія режисерів Америки визначилася з найкращим фільмів і переможцями ще в 10 номінаціях. Про це повідомляє сайт Directors Guild of America (DGA). Церемонія нагородження напередодні пройшла в Лос-Анжелесі.

 

 64th Awards Winner Michel Hazanavicius with Tom Hooper

 

На фото:  Мішель Хазанавічус (ліворуч)

 

Головним тріумфатором став Мішель Хазанавічус із чорно-білою стрічкою «Артист». Раніше картину вдзначила Гільдія продюсерів США, Голівудська асоціація іноземної преси «Золотий глобус», Американська асоціація кінокритиків та Каннський кінофестиваль.

 

Також DGA розподілила нагороди й між іншими кінематографістами. Так, найкращим режисером документального кіно став Джеймс Марш із «Проектом "Нім"». У категорії телефільмів і міні-серіалів переміг Джон Кассар («Клан Кенеді» для Reelz Channel). У номінації «Реаліті проекти» найкращим, за версією DGA, є Ніл П. ДеГрут. Його відзначено за 1115-тий епізод «Biggest Loser» для каналу NBC.

 

У номінації «Денний серіал» відзнаку здобув Вільям Ладл за епізод «Інтервенція» у  General Hospital для телеканалу ABC.

 

Найкращим режисером дитячих програм стала Емі Шац («Дитячий сад поезії» для HBO).

 

З повним переліком переможців DGA можна ознайомитись тут.

 

Гільдія режисерів Америки заснована в 1936-му році. Починаючи з 1960-тих відома за назвою Directors Guild of America (DGA). Нині організація під керівництвом режисера Тейлора Хекфорда об`єднує понад 13 тисяч членів. Поряд з акторською, сценарною та продюсерською гільдіями, DGA має вплив на Американську кіноакадемію. Принаймні, за даними сайту «Кинопоиск», ще жоден режисер, не номінований на DGA, не здобував «Оскар». 

 

«Детектор медіа»

Фото -  http://www.dga.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду