detector.media
29.01.2012 13:21
Фільм «Артист» отримав головний приз Гільдії режисерів Америки
Відтак режисер Мішель Хазанавічус – головний претендент на «Оскар»

Гільдія режисерів Америки визначилася з найкращим фільмів і переможцями ще в 10 номінаціях. Про це повідомляє сайт Directors Guild of America (DGA). Церемонія нагородження напередодні пройшла в Лос-Анжелесі.

 

 64th Awards Winner Michel Hazanavicius with Tom Hooper

 

На фото:  Мішель Хазанавічус (ліворуч)

 

Головним тріумфатором став Мішель Хазанавічус із чорно-білою стрічкою «Артист». Раніше картину вдзначила Гільдія продюсерів США, Голівудська асоціація іноземної преси «Золотий глобус», Американська асоціація кінокритиків та Каннський кінофестиваль.

 

Також DGA розподілила нагороди й між іншими кінематографістами. Так, найкращим режисером документального кіно став Джеймс Марш із «Проектом "Нім"». У категорії телефільмів і міні-серіалів переміг Джон Кассар («Клан Кенеді» для Reelz Channel). У номінації «Реаліті проекти» найкращим, за версією DGA, є Ніл П. ДеГрут. Його відзначено за 1115-тий епізод «Biggest Loser» для каналу NBC.

 

У номінації «Денний серіал» відзнаку здобув Вільям Ладл за епізод «Інтервенція» у  General Hospital для телеканалу ABC.

 

Найкращим режисером дитячих програм стала Емі Шац («Дитячий сад поезії» для HBO).

 

З повним переліком переможців DGA можна ознайомитись тут.

 

Гільдія режисерів Америки заснована в 1936-му році. Починаючи з 1960-тих відома за назвою Directors Guild of America (DGA). Нині організація під керівництвом режисера Тейлора Хекфорда об`єднує понад 13 тисяч членів. Поряд з акторською, сценарною та продюсерською гільдіями, DGA має вплив на Американську кіноакадемію. Принаймні, за даними сайту «Кинопоиск», ще жоден режисер, не номінований на DGA, не здобував «Оскар». 

 

«Детектор медіа»

Фото -  http://www.dga.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY