«Кінопроби. Однокурсники» — новинка Кіри Муратової

25 Січня 2012
22715
25 Січня 2012
14:19

«Кінопроби. Однокурсники» — новинка Кіри Муратової

22715
В Одесі відомий кінорежисер завершила знімання художнього фільму
«Кінопроби. Однокурсники» — новинка Кіри Муратової

Оператором-постановником стрічки «Кінопроби. Однокурсники» був Володимир Панков, художник - Євген Голубенко, випуск фільму - SOTA Cinema Group і WiseVision, бюджет картини - 16 500 млн грн. У новій роботі Кіри Муратової, знятій у формі кінопроб як «драматургічно-життєвої історії», кожну сцену знімають кілька разів у виконанні різних пар акторів, повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group. На одному знімальному майданчику Кіра Георгіївна об'єднала цілу плеяду блискучих акторів: Олега Табакова, Аллу Демидову, Сергія Маковецького, Ренату Литвинову, Наталю Бузько, Віталія Лінецького, Георгія Делієва й інших.

 

- Здається, екзистенціалізм стверджує, що всі люди в однакових обставинах поводяться однаково. Проте є ще така дуже цікава річ, як характери, - підкреслює Кіра МУРАТОВА, авторка сценарію та режисер. - Різноманітність характерів така ж величезна, як і різноманітність відбитків пальців. Сплетіння папілярних ліній схожі на психологічну будову характерів. Ось про це, власне, сценарій і, сподіваюся, фільм. Як кажуть, «минуле не має умовного способу». Наша ж історія є спробою подолання цієї аксіоми. На перший погляд, героїв стрічки нічого не поєднує - вони лише колишні однокурсники. Одного дня Він приїжджає до Її міста, щоб відвідати й порадитися в життєвій ситуації, яка в нього склалася: Він любить двох жінок і не знає, як учинити...

 

- Це наша п'ята спільна робота з Кірою Муратовою, і я ніколи не знаю, яким у результаті вийде фільм, - сказав Георгій ДЕЛІЄВ, актор. - Вона завжди слідує своєму внутрішньому компасові, знімає те, що для неї органічно... Задум режисера полягає в тому, щоб у кадрі зіштовхнути абсолютно протилежні характери. Думаю, саме це й стане головною інтригою фільму, яка зацікавить глядача і триматиме увагу до кінця...

 

Монтажно-тонувальні роботи «Кінопроб...» заплановано закінчити до весни. Світова прем'єра фільму відбудеться в рамках одного з авторитетних міжнародних кінофестивалів.

 

- Із нетерпінням чекаю на монтаж, коли «рука майстра» проявиться на плівці цілісною історією, - зізнався Олег КОХАН, продюсер SOTA Cinema Group. - Зі ще більшою цікавістю чекаю на зустріч із глядачем на прем'єрі, адже героєм цієї історії міг стати кожен із нас, бо в основі - вічна тема стосунків між чоловіком і жінкою.

 

Нагадаємо, попередня картина Кіри Муратової - «Мелодія для шарманки», світова прем'єра якої відбулася в основному конкурсі Московського МКФ в червні, а національна - у грудні 2010 року, стала володарем понад десятьох нагород кінофестивалів, а також кінопремії «Ніка» як найкращий фільм країн СНД і Балтії.

 

Аліса Антоненко, «День»

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Аліса Антоненко, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду