Ольга Чорна пішла від Литвина

11 Січня 2012
8877
11 Січня 2012
16:05

Ольга Чорна пішла від Литвина

8877
Каже - в журналістику
Ольга Чорна пішла від Литвина

Ольга Чорна залишила посаду прес-секретаря голови Верховної Ради Володимира Литвина. Вона звільнилася зі своєї посади за власним бажанням, і спікер вже підписав її заяву, повідомляє zn.ua.

 

Як прокоментувала Ольга Чорна виданню, головним спонукальним мотивом такого кроку стало бажання повернутися в журналістику.


«Майже п'ять років прес-секретарської праці - термін досить значний. Олександр Мартиненко, наприклад, пропрацював «голосом» президента Леоніда Кучми чотири роки і повернувся в реальну журналістику. Тією ж траєкторією свого часу пройшла й Олена Громницька, яка, «відстоявши» на посту прес-секретаря три з половиною роки, знову повернулася до професії. Думка про те, що прийшла пора «демобілізуватися», виникла, як ви розумієте, у мене невипадково. Журналіст, що ступила на шлях прес-секретарювання, рано чи пізно починає усвідомлювати, що наражається на небезпеку втратити здатність критично мислити, тверезо оцінювати ситуацію і дорожити власною думкою. І ця небезпека тим відчутніша, чим довше ти перебуваєш на посаді, що вимагає від тебе дещо інших якостей. Я впритул підійшла до точки неповернення, перейшовши яку неминуче втратила б можливість повернутися у свою професію. Розуміння цього й стало головним спонукальним мотивом мого відходу», - сказала пані Чорна.

 

Відповідаючи на питання про нове місце роботи, вона сказала, що поки конкретного місця в неї немає. «Згодна, нинішня ситуація у вітчизняній журналістиці, яка переживає не найкращі часи, мала б змусити мене відмовитися від наміру залишити насиджене місце. Але я довіряю своїй інтуїції», - додала вона.


Раніше Ольга Чорна тривалий час працювала політичним журналістом в «Київських відомостях», «Дзеркалі тижня». Читачам вона більш відома під прізвищем Ольга Дмитричова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8877
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
подружка
4503 дн. тому
Чорная в Инвестгазете? Кто-то с дуба рухнул! В Киевском Телеграфе она была, в Фокусе, но не в Инвестгазете:))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду