У Польщі після прес-конференції прокурор намагався покінчити з життям

9 Січня 2012
8072
9 Січня 2012
16:45

У Польщі після прес-конференції прокурор намагався покінчити з життям

8072
Журналісти ставили запитання про обставини розслідування авіакатастрофи під Смоленськом
У Польщі після прес-конференції прокурор намагався покінчити з життям
Польський військовий прокурор Миколай Пшибил (Mikolaj Przybyl) намагався вчинити спробу самогубства після прес-конференції, повідомляє Rzeczpospolita.
 
У Познані прокурор спілкувався з журналістами щодо обставин розслідування катастрофи літака Ту-154 під Смоленськом. Зокрема, йшлося про витоки інформації у ЗМІ щодо ходу розслідування і про те, що військова прокуратура має право прослуховувати телефони журналістів, аби знайти джерела витоку інформації. Інформатори, за словами пана Пшибила, перешкоджали слідчим і затримували перебіг розслідування. До того ж розглядалася версія, що журналістів, які заплутують дії слідчих, можуть спонсорувати іноземні розвідслужби.
 
Також під час прес-конференції йшлося про перевірку прокуратурою економічних витрат польської армії.  
 
Через деякий час прокурор оголосив перерву. Почувши постріл, журналісти виявили пана Пшибила на підлозі і викликали швидку. Після отримання медичної допомоги прокурор перебуває у лікарні. Щодо обставин інциденту ведеться розслідування.
 
Як розповів у коментарях Rzeczpospolita головний військовий прокурор Кшиштоф Парульський, пан Пшибил є людиною честі і через свої принципи не раз був об'єктом нападів. «Саме тому він мав присобі службову зброю», - сказав головний військовий прокурор. 
 
Раніше Gazeta Wyborcza розпочала розслідування щодо витоків інформації у ЗМІ про з`ясування обставин катастрофи під Смоленьском. Зокрема, 7 січня була опублікована стаття про те, що військова прокуратура шість разів порушила закон, вимагаючи у мобільних операторів дані про розмови і СМС журналістів. Її автори, Єва Седлецька (Ewa Siedlecka) і Войцек Чухновський (Wojciech Czuchnowski) сказали, що вони шкодують про інцидент із Миколаєм Пшибилом і перебувають у шоці.  Разом  з тим журналісти підкреслюють«Ми написали правду». 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8072
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду