Янукович доручив захистити дітей від ТБ, радіо та інтернету

24 Грудня 2011
7510
24 Грудня 2011
14:10

Янукович доручив захистити дітей від ТБ, радіо та інтернету

7510
Янукович доручив захистити дітей від ТБ, радіо та інтернету
Президент Віктор Янукович доручив уповноваженому президента з прав дитини Юрію Павленку створити міжвідомчу робочу групу з питань захисту дітей від шкідливої ​​інформації на телебаченні, радіо та в інтернеті, повідомляє ZN.UA.

Про це Юрій Павленко заявив за підсумками участі в роботі круглого столу з питань дитячого телерадіомовлення та захисту дітей від негативної інформації, який відбувся у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

«Телебачення сьогодні відіграє значну роль у житті дитини. Наше головне завдання — забезпечити для неї якісне телевізійне мовлення, яке допомогло б всебічному розвитку дитини, формувало правильну систему цінностей і переконань. Телебачення, радіо та інтернет повинні пропагувати добро, сімейні цінності, прагнення до знань, спілкування та здорового способу життя. Це позиція голови держави», — підкреслив уповноважений президента.

Натомість, як зазначив па Павленко, «телепрограми і фільми нерідко формують у дітей неправильні уявлення та переконання про життя»«Голова держави переконаний, що наші діти потребують гарантії безпеки свого життя і розвитку. Необхідно захистити дитину від шкідливої ​​інформації на телебаченні, радіо, в інтернеті — такої, що містить сцени насильства, дискримінації, незаконних дій, жахів й еротики, пропагує вживання алкоголю, тютюну, наркотиків».
 
Як повідомляла ТК, у листопаді, під час парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері» Юрій Павленко запропонував імплементувати до українського законодавства положення про кримінальну відповідальність для клієнтів сексуальних послуг дітей та за користування дитячою порнографією в інтернеті. Також пан Павленко рекомендував Кабміну вивчити досвід інших країн щодо захисту суспільних цінностей в традиційних та нових електронних медіа продуктах та послугах
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7510
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
батьки
4661 дн. тому
Хто захистить наших дітей від нашого президента?
За за за
4661 дн. тому
З метою виконання вказівок Президента відключати всі канали, коли там виступають наші можновладці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду