Нацрада оголосить конкурс на 5 телевізійних і 24 радіочастоти

22 Грудня 2011
13381
22 Грудня 2011
10:18

Нацрада оголосить конкурс на 5 телевізійних і 24 радіочастоти

13381
Нацрада оголосить конкурс на 5 телевізійних і 24 радіочастоти

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосить конкурс на вільні п'ять телевізійних і 24 радіочастоти. Відповідне рішення ухвалено на засіданні 21 грудня, оголошення невдовзі буде опубліковано в газеті «Голос України».

 

На конкурс виставлять 5 телечастот у Донецькій області та Запоріжжі:

8 ТВК у Єнакієвому (10 Вт, 24 години на добу);

12 ТВК у Селидовому (100 Вт, 21 година на добу);

38 ТВК у Кіровському (10 Вт, 24 години на добу);

24 ТВК у Краматорську (100 Вт, 12 годин на добу) - раніше мовила ТРК «Сат-плюс», якій на попередньому засіданні вдруге відмовили в продовженні ліцензії (після рішення суду, яке зобов'язало Нацраду переглянути питання);

64 ТВК у Запоріжжі (100 Вт, 24 години на добу) - раніше мовила ТРК «НБМ-Запоріжжя», якій на попередньому засіданні відмовили в продовженні ліцензії через не передбачену ліцензією ретрансляцію телеканалу ТОНІС.

 

З-поміж телечастот одна - з резерву Нацради, дві - було анульовано ліцензії на мовлення, тому що мовник не подав заяву про продовження терміну дії ліцензії, дві - було відмовлено в продовженні дії ліцензії.

 

Також на конкурс пропонуються 24 радіочастоти: в Євпаторії АР Крим, Овручі та Олевську Житомирської обл., Добрянському Закарпатської обл., Верховині Івано-Франківської обл., місті Києві, Біловодську, Білолуцьку, Зоринівці, Марківці Луганської обл., 2 частоти у Львові, Болграді, Великій Михайлівці, Кодимі, Котовську, Тарутиному, Фрунзівці Одеської обл., Гребінці Полтавської обл., місті Рівному, Великому Бурлуці Харківської обл., Тальному Черкаської обл., Новодністровську та Путилі Чернівецької обл.

 

Із цих радіочастот 18 - з резерву, одна - з попередніх конкурсів, чотири - було анульовано ліцензії за зверненням мовників, одна - було анульовано ліцензію, тому що мовник не подав заяву про продовження.

 

З комерційної точки зору найцікавішим для мовників є ФМ-діапазон: 107,2 МГц у Львові (1 кВт, 24 години на добу), 106,8 МГц у Євпаторії (200 Вт, 24 години на добу) та 105,2 МГц у Тальному Черкаської області (100 Вт, 24 години на добу). Решта частот - це незначні відрізки часу (кілька годин на тиждень) в ФМ-діапазоні або частоти з УКХ-діапазону.

 

Попередній конкурс Нацрада оголосила 24 листопада. На нього виставлені 20 телевізійних та шість радіочастот

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13381
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алексей
4480 дн. тому
Интересно, а евпаторийская ТРК "Морион" уже не является владельцем частоты 106.8? Мне кажется, вы тут что-то напутали. Скорее всего на конкурс будет выдвинута евпаторийская частота 91.3.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду