У Дагестані вбито засновника газети «Черновик»

16 Грудня 2011
11304
16 Грудня 2011
11:28

У Дагестані вбито засновника газети «Черновик»

11304
У Дагестані вбито засновника газети «Черновик»

У Махачкалі (Дагестан, Російська Федерація) розстріляли засновника незалежної щотижневої газети «Черновик» Хаджимурада Камалова. Про це інформаційному агентству УНІАН повідомили у Слідчому комітеті Росії.

 

«15 грудня невстановлена особа зробила постріли з пістолета в директора видавництва ВАТ «Свобода Слова» і засновника незалежної щотижневої газети «Черновик» 46-річного Хаджимурада Камалова, який вийшов з  будинку редакції», -  йдеться у повідомленні комітету.

 

Пан Камалов одержав багато вогнепальних поранень і помер по дорозі до лікарні.

 

За цим фактом слідчі органами Слідчого комітету Російської Федерації у Республіці Дагестан порушили кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 105 УК РФ (вбивство) і частиною 1 статті 222 УК РФ (незаконний оборот зброї).

 

Газета «Черновик» критикувала ситуацію в Дагестані, діяльність міністерств, голів муніципальних утворень, кримінальну ситуацію в регіоні. Тому слідство не виключає, що вбивство Хаджимурада Камалова може бути пов'язане з його професійною діяльністю.

 

Редакція газети «Черновик» 2011 року отримала премію імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи».

 

Як повідомляє «Кавказский узел», злочин було скоєно близько 23.30 мск поблизу редакції. Камалов ще був на роботі, готував до випуску черговий номер видання. До нього навідався друг. Коли він вийшов на вулицю його проводжати, пролунали постріли. Пораненого журналіста повезли до республіканського травмпункту, однак він помер у несвідомому стані.

 

Камалова вбили у День пам'яті журналістів, які загинули, виконуючи свій професійний обов'язок.

 

Ім'я Хаджимурада разом з прізвищами вісьмох дагестанських журналістів фігурувало у "розстрільному списку", який розповсюджували раніше у Махачкалі найманці криміналітету.

 

Убивство Камалова викликало резонанс в Росії та за кордоном.

 

«Хаджимурат Камалов - гордый и красивый человек яркого таланта, шедший против силы и не боявшийся вступать в борьбу с мерзотной криминально-бандитской системой Дагестана - убит!!!!», - повідомила радіостанція «Эхо Москвы» І поставила питання: «Москва опять сделает вид, что ничего не знает и самоустранится?»

 

Нью-йоркський Комітет захисту журналістів розцінив убивство як «велику втрату для незалежної журналістики на Північному Кавказі - найнебезпечнішому місці для репортерів в Росії».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду