Фаріон вимагає прибрати рекламу пельменів з російськими іменами

15 Грудня 2011
8456
15 Грудня 2011
12:15

Фаріон вимагає прибрати рекламу пельменів з російськими іменами

8456
Фаріон вимагає прибрати рекламу пельменів з російськими іменами

Заступник голови комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради Ірина Фаріон вимагає прибрати з вулиць Львова рекламу пельменів «Геркулес». Про це пише Korrespondent.net з посиланням на повідомлення «Інтерфакс-Україна».

 

Пані Фаріон, за інформацією прес-служби Львівської обласної організації ВО «Свобода», звернулася з таким запитом до мера Львова Андрія Садового.

 

Депутат обурюється використанням російських форм імен в україномовних рекламних слоганах: «Діма, додому», «Саша, додому», «Катя, додому», адже вважає це поширенням впливу «російського світу».

 

Ірина Фаріон заявила, що пан Садовий у жовтні відмовив їй у розміщенні реклами про діяча ОУН Миколу Лемика, який убив у 1933 році радянського дипломата у Львові на знак протесту проти Голодомору в УРСР, і при цьому надав площі для реклами пельменів.

 

«Ви по-холуйськи догідливо надаєте територію Львова для поширення "російського світу" в усіх його неприйнятних для нашої мови і світогляду формах, - наголошує пані Фаріон. - Неможливо уявити, аби засновника українського козацтва Дмитра Вишневецького навіть у побуті називали Дімою, чи Олександра Довженка - Сашею, а не Сашком, а мати Шевченка - Катею, а не Катрусею».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8456
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4536 дн. тому
"Домашні пельмені: від смакоти до блювотиння, як від кохання до ненависті" Чи не найогидніша реклама - пельменів, які носять ім'я героя-силача з древньогрецьких міфів. Дивитися на неадекватну поведінку людей із пельменем у відкритому роті, що демонструється крупним планом - є щось у цьому надзвичайно відразливе, до того ж, з явним параноїдально-шизофренічним відтінком: то вони по столу кулаком стукають, то до скла щокою притуляються, і під вентилятор підставляються, й у морозилку влізають. Така реклама може навіть найсмачніший продукт перетворити на суцільне блювотиння, що і відбувається в даному конкретному випадку. Ефект виходить зворотній бажаному. http://dusia.telekritika.ua/Blog_Alekseia_Mazura/16939
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду