Подольский відмовився брати участь у суді по справі Кучми

12 Грудня 2011
7204
12 Грудня 2011
14:00

Подольский відмовився брати участь у суді по справі Кучми

7204
Подольский відмовився брати участь у суді по справі Кучми

Потерпілий у кримінальній справі про вбивство Георгія Гонгадзе журналіст Олексій Подольський відмовився брати участь у судових засіданнях з розгляду скарги адвокатів колишнього президента України Леоніда Кучми на порушення стосовно нього кримінальної справи. Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Олександра Подольського.

 

Як зазначається, документ сьогодні на засіданні Печерського районного суду Києва зачитав представник журналіста Олександр Єльяшкевич.

 

Причина відмови брати участь у засіданнях суду, як ідеться в заяві, у «численних порушення» його прав суддею Галиною Супрун: «Після тих брутальних порушень моїх прав громадянина, що гарантовані мені Конституцією України, ратифікованою Україною Конвенцією з прав людини та Кримінально-процесуального кодексу України, до яких вдалася суддя Галина Супрун і 7-го, і 9-го грудня 2011 року.

 

- Після того як вона у відповідь на мої намагання повернути судовий розгляд у правове поле зухвало поставила біля мене варту, озброєну вогнепальною зброєю та гумовим кийком (таким самим кийком, яким у 2000 році мне вже годинами катували працівники МВС під керівництвом генерал-лейтенанта Олексія Пукача, що виконував замовлення Леоніда Кучми та Юрія Кравченка);

 

- Після того як в судовому засіданні вона демонстративно принизила мою гідність і не лише Громадянина, а й Християнина;

 

Після всіх цих процесуальних знущань та цинічних погроз міліцейськими символами у мене не залишилося найменшого сумніву у тому, що суддя Супрун розглядає справу упереджено в інтересах лише одної сторони - обвинуваченого. А це свідчить про те, що вона вже заздалегідь прийняла для себе рішення. Рішення - на користь Леоніда Кучми», - заявив пан Подольський.

 

За припущенням журналіста, позиція судді Галини Супрун пов'язана з мотивацією, що «має корупційні підвалини». Він наголосив, що не довіряє судді, а тому надалі не братиме особистої участі у судових засіданнях за її головуванням.

 

Олександр Подольський доручив своєму представнику пану Єльяшкевичу бути присутнім у процесі, щоб і «надалі документувати порушення і зловживання владою судді Галини Супрун для використання цього епізоду серед інших доказів на процесі по злочинам Леоніда Кучми».

 

Пан Подольський вимагав долучити цю заяву до матеріалів справи.

 

Журналіст висловив упевненість, що цю справу обов'язково розглядатиме Європейський суд з прав людини.

 

Нагадаємо, 21 березня Генеральна прокуратура порушила  кримінальну справу проти президента України (1994-2005 роки) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. За словами заступника генпрокурора Рената Кузьміна, Леонід Кучма підозрюється у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе і незаконних діях проти журналіста Олексія Подольського.

 

Щодо Леоніда Кучми було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Наприкінці квітня Генпрокуратура закінчила розслідування цієї справи.

 

Журналіст Олексій Подольський двічі залишав залу судових засідань, оскільки вважав, що суд порушив його права на захист.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду