Сюжети про мітинг у Москві вийшли на федеральних каналах

10 Грудня 2011
13127
10 Грудня 2011
18:11

Сюжети про мітинг у Москві вийшли на федеральних каналах

13127
За даними «Первого канала», у демонстрації взяли участь близько тисячі журналістів
Сюжети про мітинг у Москві вийшли на федеральних каналах

Сюжети про мітинг «За чесні вибори» вийшли в ефірі російських федеральних каналів. Зокрема, на НТВ, «Первом канале» і телеканалі «Россия-24», повідомляє Lenta.Ru.

 

За цією інформацією, сюжет про мітинг на Болотній став головною темою випуску новин НТВ. Закадровий текст читав Олексій Півоваров. Суботні демонстрації на НТВ назвали «наймасовішими мітингами за останні 10 років». Цей сюжет доповнила інформація про мітинги опозиції в Санкт-Петербурзі, Хабаровську й інших містах.

 

Інформацію про мітинги проти фальсифікацій на виборах було подано і в новинних випусках «Первого канала» і «России-24». Зокрема, за даними «Первого канала» у демонстрації взяли участь близько тисячі журналістів.

 

Як повідомляла ТК, сьогодні на Болотній площі у Москві відбувся мітинг за участю, за різними оцінками, від 15-ти до 50-ти тисяч осіб. У визначенні статистики російські ЗМІ, органи влади і самі організатори не були одностайними, оприлюднивши дані щодо 50-ти, 15-ти і 40-ка тисяч осіб. Російські ЗМІ назвали ці акції протесту наймаштабнішими протестними акціями у РФ за останні роки.

 

Онлайн-обговорення акції «За чесні вибори» увійшло до 10 найпопулярніших тем у Twitter серед світових користувачів.

 

Мітинги на Чистих прудах і Тріумфальній площі, що відбулися 5 та 6 грудня за участі кількох тисяч осіб, не висвітлював у новинах жодний федеральний канал. Під час цих акцій їх учасників, у тому числі, й блогера Олексія Навального, затримала поліція. У цьому переліку - журналіст «Нового Времени» Ілля Барабанов, Дарія Корсунська з агенства Reuters, Олексій Каменський (Forbes), Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («Дождь»), блогер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти агентств Bloomberg та РІА «Новости». Кореспондента «Коммерсанта» Олександра Черних, який виконував редакційне завдання, побили представники правоохоронних органів.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду