«Репортери» і Le Monde вручили нагороди «За свободу преси»

10 Грудня 2011
12390
10 Грудня 2011
10:33

«Репортери» і Le Monde вручили нагороди «За свободу преси»

12390
«Репортери» і Le Monde вручили нагороди «За свободу преси»
Цього року нагородою RSF-Le Monde «За свободу преси» відзначено сірійського журналіста-карикатуриста Алі Ферзата (Ali Ferzat) та бірманську газету Weekly Eleven News, повідомляє сайт «Репортерів без кордонів» (RSF). Церемонія нагородження пройшла у Парижі.

«Репортери», що є засновниками премії, назвали лауреатів «символами мужності». 
 
«Ми вшановуємо сміливого журналіста, який був жертвою жорстоких репресій анахронічного режиму. - сказав генеральний секретар RSF Жан-Франсуа Жюльяр.- Його карикатури спрямовані проти зловживань притиснутого до муру й приреченого режиму. Вони заохочують сірійців обстоювати свої права та вільно висловлювати думки».
 
Жюльяр віддав також належне репортерам газети Weekly Eleven News, які «ніколи не схилялися перед бірманськими цензорами» і «завжди протистояли військовій хунті»
 
Нагорода «За свободу преси» вручається щорічно, починаючи з 1992-го. Її лауреатами є журналісти і медіа із різних частин світу, які відзначилися «значним внеском у справу захисту і сприяння свободі преси». Їх обирає міжнародне журі у складі журналістів і захисників прав людини. Цього року партнером RSF стала газета Le Monde. 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12390
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду