Кримська журналістка заявляє, що їй перешкоджали знімати російські вибори

6 Грудня 2011
12569
6 Грудня 2011
11:50

Кримська журналістка заявляє, що їй перешкоджали знімати російські вибори

12569
Кримська журналістка заявляє, що їй перешкоджали знімати російські вибори

Редактор кримської газети «Кафа» Ірина Прокоп'юк заявляє про те, що їй перешкоджали готувати репортаж про перебіг голосування під час виборів до Державної Думи Росії 4 грудня на об'єкті Чорноморського флоту Російської Федерації у Феодосії. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

За інформацією видання, під час роботи на дільниці, розташованій у гарнізонному Будинку офіцерів Чорноморського флоту Росії, їй намагався заборонити фото- і відеозйомку чоловік у цивільному, який не представився, але порадив журналістці «поберегтися». Потім до неї вийшов військовослужбовець. «Військовий представився керівником цієї виборчої комісії і попросив стерти знімки і більше не фотографувати, бо люди, які приходять голосувати, не хотіли, щоб їх ідентифікували як російських громадян», - зазначила пані Прокоп'юк.

 

За словами Ірини Прокопюк, хоча вона фотографувала на вулиці, російський військовий примусив її знищити кілька кадрів. Присутні при цьому українські правоохоронці сказали, що претензій до Ірини Прокоп'юк не мають, але в конфлікт не втручалися і журналістку не захистили.

 

Після цього, за словами журналістки, коли вона поверталася додому, невідомий легковик вдарив ззаду її велосипед і скинув її на обочину. Марку автомобіля та його номери вона не розгледіла. Журналістка стверджує, що майже не постраждала, якщо не брати до уваги двох синців і кількох подряпин.

 

Як повідомляє «Радіо Свобода», до міліції Ірина Прокоп'юк не зверталася, бо не вірить, що та може з'ясувати, чи це збіг обставин, чи ні.

 

У штабі Чорноморського флоту Росії цей інцидент біля флотського Будинку офіцерів у Феодосії не коментують. А от генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі Володимир Андрєєв припустив, що вимоги представників виборчої комісії, можливо, пов'язані з питаннями безпеки: «Може бути. Мені важко судити, я поки що повної інформації не маю. Але це було рішення дільничної виборчої комісії. Значить, були на це підстави».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду