detector.media
05.12.2011 13:44
Олександр Лебедєв заснував у Лондоні фундацію на підтримку журналістів

У Лондоні відкрилася організація на підтримку журналістів The Journalism Foundation («Журналістська фундація»), створена за сприяння російського бізнесмена Олександра Лебедєва і газети The Independent, що йому належить. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт організації.

 

Метою організації є підтримка незалежних журналістів і демонстрація позитивного ефекту, який журналістика може виявити на життя людей. The Journalism Foundation фінансуватиме проекти, метою яких є підтримка демократії, допомагатиме журналістам, які працюють в небезпечних умовах, підтримуватиме ініціативи з використання журналістики для суспільного блага. Крім того, фундація має намір створити щорічну премію для журналістів.

 

Організація розпочала свою роботу з двох проектів. Один з них - це спільна ініціатива з університетом City University London зі створення спеціальних курсів у Тунісі для навчання місцевих журналістів. У рамках другого проекту фундація займатиметься підтримкою сайту pitsnpots.co.uk, який висвітлюватиме діяльність місцевої адміністрації в англійському місті Стоук-он-Трент.

 

Фундацію очолить Саймон Кельнер (Simon Kelner), колишній головний редактор газети The Independent. Фінансування The Journalism Foundation здійснюють Олександр Лебедєв і його син Євген Лебедєв. Євген Лебедєв також очолює опікунську раду організації.

 

Олександр Лебедєв неодноразово заявляв про необхідність підтримки незалежної громадянської журналістики. Як повідомляється на сайті бізнесмена, у 2010 році він виступив з пропозицією створити в Росії фонд розвитку розслідування незалежної журналістики імені Михайла Горбачова. Цього року пан Лебедєв вирішив об'єднати зусилля «Новой газеты» і The Independent, що йому належать, у боротьбі з корупцією

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY