На НТВ вийшов фільм про асоціацію «Голос», де її назвали «агентом впливу США» (+ВІДЕО)

3 Грудня 2011
7996
3 Грудня 2011
14:22

На НТВ вийшов фільм про асоціацію «Голос», де її назвали «агентом впливу США» (+ВІДЕО)

7996
На НТВ вийшов фільм про асоціацію «Голос», де її назвали «агентом впливу США» (+ВІДЕО)
Телеканал НТВ у рамках програми «Надзвичайна подія» показав фільм «Голос нізвідки»(Голос ниоткуда), присвячений асоціації «Голос», що спеціалізується на моніторингу виборів у Росії, пише Lenta.Ru. 

У стрічці хронометражем 25 хвилин стверджується, що «Голос» фінансується американцями, роздає «фіктивні по суті» журналістські посвідчення, фактично підтримує опозицію і «фальсифікує спостереження за виборами». Автори фільму кажуть, що асоціація «Голос» є агентом впливу США, що «традиційно протистоять діючій владі» в Росії і намагаються оголосити вибори в Росії нелегітимними.

У фільм включено також розповідь про діяльність радника посольства Швеції в Москві Бенгта-Інгемара Еріксона, який, за твердженнями авторів «Голоса нізвідки», на неформальних зустрічах вербує російських студентів як агентів впливу. При цьому, як відзначає Lenta.Ru, зв'язку між Еріксоном і «Голосом» у фільмі не простежується.

Діяльність «Голосу» коментують президент редакції газети «Известия» Володимир Мамонтов, депутат Держдуми від «Єдиної Росії» Сергій Марков, політолог Дмитро Орлов, орловський блогер Олексій Єлісєєв. Зокрема, пан Марков відзначає, що «"Голос"навмисно не помічає порушень, допущених опозицією, при цьому педалюючи порушення "партії влади"».
 
Завершує телефільм фрагментом з'їзду «Єдиної Росії» з виступом Володимира Путін, який критикує «деяких представників іноземних держав», що за допомогою «іуд» намагаються вплинути на результат виборів у Росії. 
 
Нагадаємо, раніше виконавчий директором асоціації Григорій Мельконьянц звернувся з відкритим листом до керівництва НТВ. Він наголосив, що інтерв`ю співробітників «Голоса» велися «при допомозі пресингу і агресивного натиску членів знімальної групи НТВ». Пан Мельконьянц наголосив, що транслювання стрічки вважає незаконним: «Відповідно до статті 152.1 Цивільного кодексу РФ, оприлюднення та подальше використання зображення громадянина (у тому числі відеозапису) допускаються лише за згодою цієї громадянина. Як людина, зображення якого збираються показати вдокументальному фільмі "Голос нізвідки", заперечуюпроти демонстрації цього фільму. Використання мого зображення в цьому творі здійснюється не впублічних інтересах. Таке використання викликано скоріше бажанням зганьбити мою честь і гідність перед глядачами телеканалу НТВ».
 
Як зазначає Lenta.Ru, в останній тиждень перед парламентськими виборами асоціація «Голос» отримала застереження від прокуратури за порушення виборчого законодавства і звинувачення від Центрвиборчкому за агітацію проти «Єдиної Росії». Крім НТВ, критичні щодо до «Голосу» матеріали публікували державне РІА Новости і «Российская газета». Баннер асоціації «Карты нарушений на выборах» зник зі сторінки інтернет-видання «Газета.Ру». Після цього заступник головного редактора видання і керівник спільного з «Голосом» проекту Роман Баданін написав заяву про звільнення. Головного редактора «Газети.Ру» Михайла Котова сьогодні, 3 грудня, терміново викликали у Роскомнагляд, «оскільки видання порушило порядок участі ЗМІ в інформаційному висвітленні виборів у Держдуму».
 
2 грудня суд визнав «Голос» винним у порушенні виборчого законодавства і оштрафував організацію на 30 тисяч рублів (близько 1 тисячі доларів). Активісти назвали це покарання спрямованим на залякування співробітників «Голосу» та інших спостерігачів за виборами. 
 
 
«Детектор медіа»
 
 
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду