«Беркут» знову перешкоджав журналістам висвітлювати мітинг (ВІДЕО)

29 Листопада 2011
9163
29 Листопада 2011
15:58

«Беркут» знову перешкоджав журналістам висвітлювати мітинг (ВІДЕО)

9163
«Беркут» знову перешкоджав журналістам висвітлювати мітинг (ВІДЕО)

Бійці спецпідрозділу «Беркут» перешкоджали журналістам у здійсненні їхньої професійної діяльності під час висвітлення мітингу чорнобильців під стінами Кабінету міністрів. Про це повідомляє інтернет-видання LB.ua.

 

Зокрема, співробітники міліції заштовхали фотокореспондента LB.ua Макса Левіна в натовп мітингувальників і не дали знімати те, що відбувається. Таким же чином силовики вчинили і з фотографом Максимом Требуховим.

 

 

Раніше працівники спецпідрозділів вже були помічені в неналежному поводженні з журналістами, зокрема, в річницю Помаранчевої революції 22 листопада представників ЗМІ разом з учасниками мітингу оточив «Беркут». Кілька людей були легко травмовані.

 

Також 11 жовтня фотокореспондент журналу «Корреспондент» Наталія Кравчук та журналіст «Коммерсанта» Артем Скоропадський постраждали від представників «Беркута» біля стін Печерського суду, де оголошували вирок екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

 

А 3 листопада представники ЗМІ постраждали під час акції протесту біля Верховної Ради. Незважаючи на те, що журналісти і фотографи показували медійні посвідчення, силовики грубо відтісняли їх разом з натовпом протестувальників, переступаючи через людей, які впали на землю. Зокрема, фотографа Максима Требухова били по ногах, він впав, вдарився головою і забив ребро.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9163
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
4552 дн. тому
Гистю и ему подобным Во время возникновения пожара покиньте помещение до того как написать об этом в твиттер : )))
Гість
4552 дн. тому
Алєгарфе, по собі інших не судять. Судячи з вашої тривалої і віслючно-впертої активності на ТК у вас одна хвороба - пронос головного мозку!
Алегарф
4552 дн. тому
Эффект "трясущихся рук" со всех подобных уличных видео не может не доставлять - такое ощущение, что все государственные перевороты, прокатившиеся по земному шарику за последнее время, делают алкаши и наркоши, ну а кто ж ещё : ) Твиттер головного мозга, товарищи, шагает по планете : /
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду