НТКУ змінює правила голосування та участі в «Євробаченні»

25 Листопада 2011
10798
25 Листопада 2011
15:00

НТКУ змінює правила голосування та участі в «Євробаченні»

10798
У фінал нацвідбору таки потрапить переможець «Шоу №1»
НТКУ змінює правила голосування та участі в «Євробаченні»

Перший національний планує показати пряму трансляцію фіналу «Євробачення-2012» також і на каналі «Перший Ukraine» - міжнародній версії мовника. Про це 25 листопада повідомив заступник генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Євген Буцан.

 

За його словами, цього року у відповідь на те, що російські телеканали транслюють фінал «Євробачення» на своїх міжнародних версіях, які присутні в українському ефірі, Перший національний має намір показати конкурс на своїй міжнародній версії. Як уже повідомляла «Детектор медіа», вона минулого року розпочала тестове мовлення на території Росії в пакеті «НТВ+». Нагадаємо, 3 вересня 2010 року НТКУ отримала ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Перший Ukraine» на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах упевненого прийому сигналу.

 

Національна телекомпанія України вже розпочала збір заявок на участь у національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення-2012». Заявки збирають до 25 грудня. У січні планується провести півфінал, на якому будуть визначені 19 фіналістів відбору. Окрім них у фіналі за право поїхати на міжнародний конкурс також змагатиметься переможець «інтерівського» «Шоу №1» - «Нереальні пацани». Цю інформацію «Дусі» підтвердив заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

 

Однак жодної домовленості з «Інтером» щодо спільної трансляції півфіналу чи фіналу конкурсу в НТКУ немає. Є лише домовленість про участь «Нереальних пацанів». «Усі знають "Шоу №1" і любов Кіркорова до "Євробачення". Я думаю, що навіть без цього (цієї домовленості) вони потрапили б у фінал», - сказав пан Арфуш. На запитання журналістів, чи зможуть так само домовитися за своїх підопічних інші канали, на яких виходили співочі шоу, він додав, що інші канали з такими проханнями не звертались.

 

«Це була завчасна домовленість. Не може бути такого, щоб ми про це жодного разу не казали, а вони прийшли - і кажуть "Привіт, хлопці, візьміть і нас". (Це можливо) тільки якщо СТБ запропонує велику студію, де ми зможемо провести фінал за їхні кошти», - пожартував він і закликав фіналістів інших талант-шоу взяти участь у відборі.

 

Євген Буцан додав, що НТКУ як організатор має право визначати правила участі в цьогорічному конкурсі. Наприклад, у правила конкурсу внесені фінансові зобов'язання для учасників, за якими у випадку перемоги всі витрати, пов'язані з виступом на міжнародному конкурсі, переможці беруть на себе.

 

Також, за словами Валіда Арфуша, дещо зміняться правила голосування. Зокрема, більше не буде інтернет-голосування, а з одного номера телефону можна буде надіслати лише одне повідомлення. Таким чином, телекомпанія намагатиметься уникнути звинувачень на адресу організаторів.

 

Хто увійде до складу журі, поки що не розголошується. Валід Арфуш лише зазначив, що це будуть фахівці, які мають стосунок до шоу-бізнесу, продюсери тощо.

 

Окреме шоу про «Євробачення» Перший національний цього року запускати не планує.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10798
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
tvlub
4555 дн. тому
уже давно нет международной версии "УТ1" на спутнике, вначале они повесили тест на Сириусе, потом так и н начав вещание заменили его на "ПЕрший / ЭРА". с ноября ушли с Сириуса на 31.5е,. поэтому если пан директор канала не ведает, что он вещает, а что нет... то жто не признак профессионализма. в пакете "НТВ+" их так же нет...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду