Медіахолдинг Андрія Садового приносить 300 тис. грн доходу на рік

18 Листопада 2011
14560
18 Листопада 2011
13:13

Медіахолдинг Андрія Садового приносить 300 тис. грн доходу на рік

14560
Медіахолдинг Андрія Садового приносить 300 тис. грн доходу на рік

Річний дохід медіахолдингу мера Львова Андрія Садового торік становив понад 300 тис. грн. Про це пан Садовий повідомив в інтерв'ю «Українській правді».

 

За його словами, усі свої акції він переписав на дружину. І єдиний бізнес, який має його родина - медійний. «Це медіахолдинг, заснований років 20 тому, який розпочався з маленької радіостанції. Сьогодні це мережа "Люкс" на всю державу. Крім того, в холдинг входить інформаційний канал "24" і сайт zaxid.net», - сказав пан Садовий (зауважимо, що, зі слів гендиректора ТРК «Люкс» Романа Андрейка, до медіахолдингу входять іще шість сайтів та західноукраїнська мережа «Радіо 24»).

 

Він додав, що цей бізнес є прибутковим: «Прибуткове (телебачення. - ТК), звичайно. І радіобізнес дуже прибутковий сьогодні в Україні... Річний дохід (медіахолдингу. - ТК) у минулому році складав 300 з чимось тисяч гривень».

 

На запитання, чому телеканалу «24» відмовили в отриманні цифрової ліцензії, Андрій Садовий відповів: «Я багато читав на цю тему на "Детектор медіа". Я дивлюсь на це з посмішкою. Тому що на сьогоднішній день інтернет настільки набирає свої оберти, що цифра в телебаченні просто завтра втратить свою актуальність. Кілька місяців тому я проводив експеримент. Я мав зустріч з молоддю. Я спитав: "Хто з вас дивиться телевізор?". 3%. Всі інші новини дивляться тільки через інтернет - і телебачення також через інтернет. Тому я не вірю в цифрове телебачення з тим форматом, який у нас зараз реалізовується. Це - проект, з якого нічого не вийде».

 

Нагадаємо, що скептиком щодо перспектив ефірного цифрового телебачення себе називає і Роман Андрейко. «Через чотири роки широкосмугові технології інтернету, IPTV дозволять зробити телебачення іншим», - казав він в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14560
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
President
4474 дн. тому
Звісно, канал базований у Львові, а не в Києві, а там можна втричі менше за роботу платити. На 100 працівників на рік якраз будуть ті 300 тис.
pym
4515 дн. тому
Авжеж прибуткоий)) Тільки от цифри смішні. Всі знають, якщо ти хочеш розвивати бізнес у Львові, то спочатку треба заплатити Люксам за рекламу і тільки тоді мер тобі посприяє. Читала.. цинічне інтервю... Кафе в Італійському дворику в самому центрі Львова на пл Ринок думаєте чиє? Як думаєте чому офіційні заходи мерії проходять саме там? А колись державна Електромережбуд? А чий думаєте бізнес-центр на вул. Сахарова у Львові? Як думаєте чому там так багато структур підконтрольних міській раді приміщення винаймають? У нього є ще кілька заводів у Стрию на Львівщині.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду