Газета «Субота» звинувачує Житомирську ОДТРК в цензурі через відмову анонсувати її матеріали

17 Листопада 2011
15090
17 Листопада 2011
14:14

Газета «Субота» звинувачує Житомирську ОДТРК в цензурі через відмову анонсувати її матеріали

15090
Керівник ОДТРК каже, що відмовився від трансляції безкоштовної реклами
Газета «Субота» звинувачує Житомирську ОДТРК в цензурі через відмову анонсувати її матеріали

Житомирська газета «Субота» заявляє про утиски з боку влади через те, що Житомирська обласна державна телерадіокомпанія відмовилася транслювати рекламні ролики газети в ефірі обласного радіо та радіостанції «Житомирська хвиля». Про це йдеться в заяві «Суботи», яку отримала редакція «Детектор медіа».

 

«Субота» стверджує, що новий в. о. генерального директора ОДТРК Василь Головецький «без будь-якої мотивації наказав підлеглим припинити трансляцію роликів», за які газета як рекламодавець сплачувала гроші. «У розмові з редактором "Суботи" він пояснив таку позицію як вимогу губернатора Сергія Рижука та його заступника Олександра Никитюка. І підтвердив, що попри домовленості і брак коштів для виплати зарплат своїм працівникам, державна телерадіокомпанія не буде надалі транслювати ролики "Суботи" у будь-якій формі чи будь-якого змісту», - йдеться в заяві газети.

 

За інформацією видання, анонси, які транслювалися по радіо останнім часом, закликали житомирян захищати ботанічний сад від вирубки. Відмову ОДТРК транслювати ролики «Суботи» у виданні називають проявом цензури.

 

Однак в. о. генерального директора Житомирської ОДТРК Василь Головецький у коментарі «Телекритиці» спростував будь-який політичний підтекст цієї ситуації.

 

«Твердження Володимира Тітова (засновника «Суботи». - ТК) не відповідають дійсності. Як те, що я нібито посилався на губернатора і його заступника, так і те, що в нас скрутне фінансове становище. Вчора з нагоди професійного свята 35 представників відзначив преміями, то який же поганий фінансовий стан?», - наголосив пан Головецький.

 

Причина відмови від рекламних анонсів «Суботи», за його словами, полягає в тому, що в ОДТРК з газетою не було жодної угоди. «Ці ролики транслювалися дуже довго і без оплати. Ми зняли з ефіру не тільки їхні ролики, а й газети "Ехо" і ще кількох видань - усіх, хто йшов безплатно. Усіх попереджали і з усіма, крім пана Тітова, розійшлися мирно», - зазначив пан Головецький.

 

Він пояснив, що в ОДТРК виникла потреба в рекламному часі, оскільки в ефірі запроваджено низку нових програм і змінено сітку мовлення. «Ми маємо заробляти гроші і не можемо більше транслювати безкоштовно ролики приватних газет», - додав він.

 

Заяву газети «Субота» він назвав спробою «наїзду», і якщо публічний конфлікт продовжиться, то не виключає звернення до суду по захист честі й гідності і ділової репутації своєї та колективу ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду