Дослухаймося одне до одного!

16 Листопада 2011
20676
16 Листопада 2011
11:51

Дослухаймося одне до одного!

20676
Критика не повинна ґрунтуватися на висвітленні лише однієї, «темної» сторони медалі. Репліка до Дня толерантності
Дослухаймося одне до одного!

 

16 листопада - Міжнародний день толерантності. Головна редакція Першого національного вітає «Детектор медіа» з цим днем.

 

Першою закладкою на наших комп'ютерах є посилання на «Детектор медіа».

 

Ми дякуємо «Детектор медіа» за конструктив, адже виступаємо за ефективний діалог. Наша робота не має сенсу без Вашої оцінки та оцінки громадськості загалом. Це компенсує нестачу комунікації з глядачем - тим, заради кого, власне, ми і працюємо. «Детектор медіа» - майданчик для переговорів, на якому відбуваються пошуки консенсусу та напрямів розвитку телевізійного продукту.

 

Перший національний - не комерційний канал, а наповнення його контенту не визначається ринковими міркуваннями. Тому нам важливо пояснити, чому, що і навіщо ми показуємо, а також дослухатися до оцінок і порад своїх телеглядачів.

 

Аналіз публікацій рубрик сайту «Критика - Телепрограми» та «Критика - Телеканали» свідчить про те, що за останні шість місяців кількість негативних суджень щодо Першого Національного становить 16. Серед них - сім статей, зміст яких повністю полягав у негативній критиці Першого. Також «Детектор медіа» тричі згадала нас у нейтральному контексті (з них один раз - із урахуванням позитивних і негативних аспектів питання) та одна стаття повністю була приязна до Першого національного.

 

Звісно, журналіст шукає та висвітлює ті інформаційні приводи, які можуть бути підставою для аналізу. Але аналізувати означає оцінювати. А оцінювати - це не лише дорікати, а говорити як про плюси, так і про мінуси. Критика не повинна ґрунтуватися на висвітленні лише однієї, «темної» сторони медалі. До того ж, перебувати в потоці телевізійного виробництва і писати про нього - це трохи різні речі.

 

Це важливо пам'ятати у Міжнародний день толерантності. Адже толерантність передбачає відмову від догматизму та абсолютизації істини. Ви даєте можливість для відповіді, Ви відкриті й відверті. Ми теж за такий принцип і баланс у спілкуванні. Тому важливо не лише говорити одне з одним, але й чути одне одного. Так ми стаємо кращими.

 

Христина Стебельська, головний редактор НТКУ:

 

- Якби телесвіт складався з декількох фраз, то одна з них була б: читайте «Детектор медіа». «Детектор медіа» - це пильне око в інтернет-просторі. Мабуть, кожен із Вас також пройшов довгий шлях проб і помилок, що дозволило виробити критичне бачення світу медіа та переконливу аргументацію. Я не пригадую, щоб «Детектор медіа» себе колись скомпрометувала. Мова її дописів - влучна. Ну а коментарі на форумі залежать від здоров'я та настрою гостів.

 

Чи справедлива «Детектор медіа» до Першого? Загалом так. Інколи - ні. Але мені подобається все особисте в кожному з Вас, мудрість головного редактора Наталії Лигачової, а також обґрунтовані позиції кожного з журналістів. До талановитих людей «Детектор медіа» завжди толерантна, адже сама представляє клас професіоналів та творчої еліти. Парадокс, але коли Ви нас критикуєте, наш глядацький рейтинг росте. За що Вам низенько вклоняємося!

 

Добре, що Ви є, шановні колеги. Добре, що ми пов'язані між собою. У плеяді професіоналів у своїй сфері Ви - найкращі. А по правді - єдині. Ми ще не знаємо, чи дійсно є старанними учнями. Але, може, колись-таки Ви будете нами пишатися! Адже довіряємо Вам. І ще не раз скористаємося Вашою мудрістю. За Шевченковим, «коли не вмремо, то діждемо, хоч і не швидко, матері його ковінька, а колись-то буде».

 

Ви терплячі. А ми - вперті!

 

Ілюстрація - www.lasius.narod.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Головна редакція Першого національного, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20676
Читайте також
18.11.2011 08:11
Галя Койнаш
для «Детектор медіа»
25 434
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ден Че
4562 дн. тому
Колеги завжди мають лишатися колегами. Це - головне. Згадка про День толерантності дійсно в тему. Хай вона змусить задуматися небайдужих - тоді місію можна вважати виконаною.
Будьмо!
4563 дн. тому
Думаю, що Перший телеканал якраз і є найкращим прикладом толерантності, бо ж творить для глядачів добрі та мудрі програми. Зі святом Вас!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду