UBR впровадив онлайн-трансляцію зі свого ньюзруму

14 Листопада 2011
7252
14 Листопада 2011
19:56

UBR впровадив онлайн-трансляцію зі свого ньюзруму

7252
UBR впровадив онлайн-трансляцію зі свого ньюзруму

Телеканал UBR («Український бізнес ресурс») на сторінці свого порталу UBR.ua впровадив онлайн-трансляцію робочих процесів у журналістському ньюзрумі й ефірній апаратній. Картинка доступна в розділі UBR TV в рубриці «Новини зсередини». Про це повідомляється на сайті телеканалу.

 

Картинка відображає поточну робочу ситуацію в ньюзрумі й ефірній апаратній в режимі non-stop, 24 години на добу. Все, що відбувається в журналістському цеху - робота над сюжетами, подача в ефір відзнятого відео, брейнстормінг - також виявляється «прозорим» аудиторії порталу.

 

«Вже звичним для українського ефіру є розміщення ведучого новин на тлі ньюзруму -"кухні", де готуються новини. Цей формат більше двох десятиліть використовують західні мовники для підвищення авторитету своїх інформаційних продуктів, - прокоментувала головний редактор телеканалу UBR Аліна Титова. - Глядач ніби отримує доступ туди, де виробляються новинні сюжети. У UBR ми практикуємо мовлення зі студії тільки в ранковому і вечірньому ефірах. Основний пласт новин виробляється каналом у форматі Breaking News, тобто без ведучого. Тому ми вибрали для відображення своєрідного журналістського "інсайда" ньюзрум та апаратну веб-камеру, звідки цілодобово ведеться мовлення».

 

Як вважає директор з виробництва комунікаційної групи ESG Юлія Кугитко, «картинка з веб-камери в ньюзрумі - це, свого роду, медіа за склом... Редакція UBR вперше використали цей трюк, якщо враховувати досвід українських ЗМІ. Однак провідні західні медіа, такі як CNN, Fox та інші давно не без успіху користуються ньюзрумними веб-камами».

 

За словами директора з маркетингу комунікаційної групи ESG Михайла Іртлача, завданням такого нововведення було продемонструвати відкритість телекомпанії як мовника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7252
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Povar
4589 дн. тому
Работаю поваром. На своей кухне тоже поставлю веб-камеры - пусть все смотрят, как я в борщ тараканов незаметно подбрасываю!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду