На річний звіт Костусєва не пустили опозиційних до мера журналістів

11 Листопада 2011
12876
11 Листопада 2011
18:49

На річний звіт Костусєва не пустили опозиційних до мера журналістів

12876
А тих, хто потрапив на захід, не випускали
На річний звіт Костусєва не пустили опозиційних до мера журналістів

Одеські громадські діячі зіткнулися з правоохоронцями, намагаючись потрапити на річний звіт Олексія Костусєва на посаді мера Одеси, що проходив у будівлі Російського драмтеатру. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Як розповів виданню представник одеського осередку громадської організації «Демократичний альянс» Олексій Чорний, протягом місяця мерія збирала запитання городян до міського голови. Анонсувалося, що всі бажаючі зможуть бути присутніми на заході. Але, за словами активіста, потрапити у приміщення так і не вдалося.

 

«Біля паркану навколо театру стояла охорона, яка з 10 годин не пускала нікого всередину, мотивуючи це тим, що у бажаючих пройти немає запрошень», - зазначив пан Чорний.

 

Водночас на захід не змогли потрапити і опозиційні до мера журналісти. «Пресу, яка, між іншим, мала акредитацію, після того, як мер увійшов до будівлі, не пустили: просто закрили двері і все. Зокрема, не пустили канал "Круг", кореспондентів кількох інтернет-видань», - розповіла журналіст Віра Грузова.

 

За словами координатора руху «Оновлення країни» в Одесі Сергія Гуцалюка, в приміщення театру вдалося потрапити тільки місцевим депутатам і спеціально привезеним працівникам бюджетних організацій.

 

Разом з тим, як повідомляє Dumskaya.net, журналістів, яким все ж таки вдалося потрапити на звіт Костусєва, не випускали з будівлі, коли ті намагалися піти. «Нам дали доручення нікого не випускати з приміщення, поки не закінчиться звіт. Організатори заходу бояться, що якщо двері відкриються і почнуть виходити люди, сюди прорвуться мітингувальники одесити», - розповів виданню охоронець.

 

При цьому люди, що вийшли із зали, виявилися заблокованими у фойє театру - назад їх не пускали організатори, а вийти не дозволяла охорона.

 

Окрім журналістів, з будівлі не могли вийти депутати міськради і члени виконкому.

 

Тим часом під будівлею Російського театру відбувся мітинг. Активісти громадської організації «Якість життя» тримали в руках плакати, стилізовані під розміщені на міських рекламних щитах афіші Олексія Костусєва із серії «Обіцяв - виконав!». Так, активісти подякували меру за «збільшення діаметра персиків на 12%», «теплу воду в морі», а також за те, що «ветерани повинні їсти вдома».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду