Верховна Рада перегляне закон про квоти (ДОПОВНЕНО)

11 Листопада 2011
12016
11 Листопада 2011
13:57

Верховна Рада перегляне закон про квоти (ДОПОВНЕНО)

12016
Верховна Рада перегляне закон про квоти (ДОПОВНЕНО)

Верховна Рада перегляне закон щодо зменшення квоти національного аудіовізуального продукту в ефірі до 25% та скасування квоти на українську музику. Про це заявив президент Віктор Янукович під час засідання Гуманітарної ради 11 листопада, повідомляє «Українська правда».

 

Перед цим члени ради просили президента заветувати відповідний закон.

 

«Його до речі немає, він не надійшов, бо він так виписаний, що важко було зрозуміти, про що йдеться. І коли я зустрівся з деякими депутатами, вони не змогли цього пояснити», - сказав Віктор Янукович.

 

За словами президента, насамперед метою закону було «створити умови для того, щоб радіокомпанії мали можливість приймати будь-які замовлення, не обмежуючи їх ніякими лімітами». «Але в підсумку виявилось, що мова йде про український продукт. А це крім пісень ще й музика, і твори», - зазначив президент.

 

Зрештою, за словами Віктора Януковича, юридичне управління ВР знайшло багато помилок і розбіжностей в цьому законі, «тому він знову буде розглядатися у Верховній Раді».

 

Радник президента з гуманітарних питань Ганна Герман у коментарі «Детектор медіа» сказала, що, очевидно сила аргументів в парламенті була недостатньою, щоб переконати депутатів, щоб вони не ухвалювали закон про квоти. «Тепер, я думаю, депутати зрозуміють аргументи, які лягають на терези українських національних інтересів. Я вважаю, і знаю, і маю добру інформацію, що ця проблема вирішена. В Україні так само, як у Франції і Британії, і Фінляндії, і Польщі великий відсоток національного культурного продукту в теле- і радіоефірі. Президенти й уряди цих країн дбають про національні інтереси в галузі культури. Так само і президент України керується і буде керуватися в цих питаннях виключно національними інтересами України. А оскільки захист вітчизняного виробника є національним інтересом України, то ми можемо з вами бути спокійні за цю справу. Закону про квоти в Адміністрації президента немає, чи він сюди надійде - це велике питання», - сказала вона.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що скасував квоти на українську музику в ефірі та удвічі зменшив - на національний аудіовізуальний продукт.

 

Натомість виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова вважає, що новий закон не скасовує квоти на українську музику в ефірі. На її думку, частка українських музичних творів враховується в частці національного аудіовізуального продукту, яка становитиме 25%.

 

В Адміністрації президента пообіцяли уважно розглянути цей закон перед підписанням.

 

Однак Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відклав підписання закону про квоти до усунення неузгодженостей в тексті документу.

 

Тим часом культурні та громадські діячі вимагають від президента Віктора Януковича ветувати закон про квоти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12016
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 608
15.11.2011 08:27
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
11 627
04.11.2011 23:51
Лілія Гришко, Тетяна Карпенко, Євген Тейзе, «Deutsche Welle»
24 077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду