Депутати Кличка хочуть комітетські слухання про цензуру на ТРК «Київ»

10 Листопада 2011
8201
10 Листопада 2011
16:03

Депутати Кличка хочуть комітетські слухання про цензуру на ТРК «Київ»

8201
Депутати Кличка хочуть комітетські слухання про цензуру на ТРК «Київ»

Депутатська фракція «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка» у Київраді просить Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації провести комітетські слухання щодо ситуації з муніципальними засобами масової інформації в столиці, які фактично перетворилися на рупор влади. Про це заявила заступник голови фракції УДАР у Київраді Наталія Новак, повідомляє прес-служба фракції.

 

«На жаль, у ЗМІ, які фінансуються за рахунок киян, зокрема, газетах "Хрещатик" та "Вечірній Київ", радіо "Голос Києва" та ТРК "Київ" висвітлюється діяльність лише провладної команди і не представлена думка опозиційної частини Київради, відсутній плюралізм думок, демонструється повне порушення будь-яких принципів свободи слова та стандартів журналістики. А муніципальний телеканал транслює лише "паркетні" щоденники з життя керівництва КМДА та програми в стилі "хоум відео"», - зазначає Наталія Новак.

 

«Складається враження, що ЗМІ розповідають виключно про голову КМДА Олександра Попова та діяльність його заступників, котрі представляють Партію hегіонів. Інформація ж про діяльність опозиційних фракцій майже відсутня. Що це, як не цензура?», - запитують депутати УДАРу.

 

Влада, на думку опозиції, не зацікавлена у тому, аби в комунальних ЗМІ були представлені позиції різних фракцій Київради, а це значить, що кияни обмежені в доступі до повноцінної та достовірної інформації про роботу міської ради. «В комунальних медіа відсутня будь-яка критика на адресу влади, що спотворює інформаційну картину в столиці», - наголошують у фракції УДАР.

 

Тому депутати вважають, що в цьому питанні своє слово має сказати профільний Комітет Верховної Ради. Водночас, фракція УДАР вимагає від КМДА оприлюднити інформацію про порядок/процедуру реалізації депутатами міськради свого законного права на доступ до комунальних ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8201
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду