detector.media
10.11.2011 16:03
Депутати Кличка хочуть комітетські слухання про цензуру на ТРК «Київ»

Депутатська фракція «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка» у Київраді просить Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації провести комітетські слухання щодо ситуації з муніципальними засобами масової інформації в столиці, які фактично перетворилися на рупор влади. Про це заявила заступник голови фракції УДАР у Київраді Наталія Новак, повідомляє прес-служба фракції.

 

«На жаль, у ЗМІ, які фінансуються за рахунок киян, зокрема, газетах "Хрещатик" та "Вечірній Київ", радіо "Голос Києва" та ТРК "Київ" висвітлюється діяльність лише провладної команди і не представлена думка опозиційної частини Київради, відсутній плюралізм думок, демонструється повне порушення будь-яких принципів свободи слова та стандартів журналістики. А муніципальний телеканал транслює лише "паркетні" щоденники з життя керівництва КМДА та програми в стилі "хоум відео"», - зазначає Наталія Новак.

 

«Складається враження, що ЗМІ розповідають виключно про голову КМДА Олександра Попова та діяльність його заступників, котрі представляють Партію hегіонів. Інформація ж про діяльність опозиційних фракцій майже відсутня. Що це, як не цензура?», - запитують депутати УДАРу.

 

Влада, на думку опозиції, не зацікавлена у тому, аби в комунальних ЗМІ були представлені позиції різних фракцій Київради, а це значить, що кияни обмежені в доступі до повноцінної та достовірної інформації про роботу міської ради. «В комунальних медіа відсутня будь-яка критика на адресу влади, що спотворює інформаційну картину в столиці», - наголошують у фракції УДАР.

 

Тому депутати вважають, що в цьому питанні своє слово має сказати профільний Комітет Верховної Ради. Водночас, фракція УДАР вимагає від КМДА оприлюднити інформацію про порядок/процедуру реалізації депутатами міськради свого законного права на доступ до комунальних ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY