Шустер відкинув закиди у пропаганді і відповів Kyiv Post

29 Жовтня 2011
10003
29 Жовтня 2011
12:35

Шустер відкинув закиди у пропаганді і відповів Kyiv Post

10003
Шустер відкинув закиди у пропаганді і відповів Kyiv Post

Савік Шустер відкинув закиди газети Kyiv Post, що запитання «Чи має Європейський Союз право нав'язувати свої правила Україні?», поставлене аудиторії під час ефіру «Шустер live» 21 жовтня, є пропагандистським. Але погодився, що його навмисно сформульовано так, щоби спровокувати дискусію в студії. Про це він заявив в ефірі ток-шоу 28 жовтня.

 

«Попередня програма викликала чимало дискусій серед журналістів, в основному через запитання, яке ми поставили нашій аудиторії... - сказав ведучий. - Я би про це взагалі не казав, якби не останній номер тижневика Kyiv Post, англомовного, який, безумовно, читають у Брюсселі. Заголовок газети звучить так (на першій шпальті стаття): "Пропагандистська кампанія проти Євросоюзу за те, що він диктує Україні". І зокрема з-поміж усіх телевізійних програм згадано лише нашу. І там сказано від мого імені (тобто моя цитата), що ми ставимо запитання так, щоби це провокувало дискусію в студії. Що правильно!».

 

Шустер зауважив, що після публікації спілкувався з авторкою статті Світланою Тучинською. «Я спробував їй пояснити, що ж це за програма така, - сказав він. - Ми ставимо запитання перед аудиторією. Таке запитання, щоби люди в студії, політики своїми відповідями могли в прямому ефірі, в реальному часі змінити громадську думку. Такої програми немає в Європі, немає в Євросоюзі, коли змінюється громадська думка під час прямого ефіру. І запитання ми поставили так (і я не вважаю, що це пропаганда), тому що це справедливе запитання, яке змушує політиків мислити».

 

Обґрунтовуючи свою думку, ведучий зауважив, що аудиторія (складалася з двох груп: народжені в Україні та директори шкіл) відповіла на поставлене запитання на початку і в кінці програми по-різному: перед програмою 48% народжених в Україні відповіли ствердно (так, ЄС має право нав'язувати свої правила Україні) і 52% - заперечно; після дискусії в студії цифри змінилися: 60% погодилися, 40% - ні.

 

Так само і з директорами шкіл: «Перед програмою, коли люди ще не зовсім знають, не знають усіх аргументів, які прозвучать від політиків, 72% сказали "ні". На початку (!) програми. А в кінці дискусії змінилося все діаметрально: 76% сказали, що Європейський Союз має право нав'язувати Україні свої правила гри».

 

«Так що я тут пропаганди, перепрошую, не бачу», - підсумував Шустер.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10003
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
4611 дн. тому
Шустьер, не огорчай меня больше
Читач
4611 дн. тому
Так, це не пропаганда. Це пряме відпрацювання замовлення влади. Остання програма, присвячена європейським перспективам країни: на програму не пустили Немирю. Натомість половину програми займає соло Табачника, з виглядом жерця - служителя вищих світів, з неприхованим презирством вимушеного спускатись до недолугих громадян країни, яку він відверто ненавидить. В паузах дрібним пінчером заливається ще одне українофобське створіння - Бондаренко. Тотальні маніпуляції, пересмикування, підміна понять. 3 хвилини - Соболєв. Дещо більше - Порошенко (треба ж якось демонструвати "плюралізм"!). Програму щоразу гидкіше дивитись. Гіршим від ток-шоу Шустера є лише ще один представник російського секонд-хенду - Кісєльов. Там взагалі вся остання програма - соло прокурора, який судить Тимошенко вже без всіляких там так званих судових органів (виникає думка: нащо вони взагалі потрібні? тільки гроші тягнуть з бюджету). Прокурор несе таке, що в тих, хто хоч трохи уявляє собі предметну область юриспруденції - враження незабутні. Такі от справи, панове. ЗМІ перетворюються в додаток до влади. Скоро доведеться владі їх фінансувати - бо за яким дивом глядач купуватиме за свої кровні нову стару "Правду" чи її близнюків - Ізвєстія тощо? Нешановні кухарі такої неперетравної страви - лишаться в перспективі без роботи...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду