Фестиваль «ТЕФІ-Співдружність» продовжиться наступного року

21 Жовтня 2011
10328
21 Жовтня 2011
12:38

Фестиваль «ТЕФІ-Співдружність» продовжиться наступного року

10328
Фестиваль «ТЕФІ-Співдружність» продовжиться наступного року

Фестиваль «ТЕФІ-Співдружність» буде продовжений наступного року. Таке рішення прийняли організатори - фонд «Академія російського телебачення» (АРТ) та Міждержавний фонд гуманітарної співпраці держав - учасників СНД (МФГС). Про це 20 жовтня під час круглого столу повідомив співголова МФГС та президент АРТ Михайло Швидкой.

 

За його словами, основним наслідком фестивалю може стати створення Школи телебачення СНД. Пан Швидкой пообіцяв пошукати гроші на цей проект.

 

Також він зазначив, що цього року фонд здійснив помилку, тому що не запросив до складу експертної ради спеціалістів з різних країн. Оскільки всі члени представляють російські телекомпанії, студії та школи.

 

«Я багато їжджу по СНД. Це моя робота. І, звичайно, телебачення залежить від трьох речей. По-перше, від політичного контексту. Будемо відверті, як би ми не закидали Росії певне телевізійне регулювання, є ті сфери, які цілком вільні для телевізійної творчості. І в них якраз російське телебачення показує справжній клас: це і сфера культури, і сфера розваг, і суспільна публіцистика», - сказав пан Швидкой. - По-друге, у країнах СНД різні рекламні ринки, і через це телебачення існує в різних ритмах. Те, що неможливо для російського і, певною мірою, українського телебачення (де треба весь час розривати формат для того, щоб ставити рекламу), зовсім не обов'язково робити в Узбекистані, Киргизії та Азербайджані. І, по-третє, телебачення залежить від укладу життя».

 

Також він додав, що на сьогодні «усі варяться у власній метушні» і не мають змоги стежити за процесами, що відбуваються в інших країнах: « Це ж катастрофа! Я раніше в ефірі слухав молдавську, таджицьку, українську, узбецьку, вірменську музику. А нині цього немає. Зненацька в Росії все обірвалось, і я інколи це відчуваю як дефіцит, як вітамінів не вистачає».

 

На думку експертів, фестиваль допоміг пізнати процеси, що відбуваються в культурній сфері країн СНД. Генеральному продюсеру ЗАТ «Совершенно секретно - телеком» Етері Левієвій «образливо, що ми перестали знати, що відбувається у різних сферах наших країн. Ми приблизно уявляємо чим живе у телевізійному світі наша країна і наші регіони. Але зовсім не знаємо, чи майже не знаємо, чим живуть республіки, наші колишні, спільні», - сказала вона.

 

А Святослав Белза, ведучий студії музичних програм телеканалу «Культура», підкреслював те, що не в кожній країні є канали, присвячені культурній сфері: «Росія, яка була і залишається наддержавою в області культури, може собі дозволити існування такого каналу, як "Культура". І я, подорожуючи по інших країнах, чув слова неприхованої заздрості, адже в інших такого каналу немає». Також він переконаний, що фестиваль може принести країнам СНД багато користі: «Взаємне пізнання культури і телебачення можуть багато виправити і в свідомості, і в міждержавних стосунках, і принести багато користі».

 

Нагадаємо, фестиваль «ТЕФІ-Співдружність» пройшов у Києві 19-20 жовтня. У межах фестивалю не передбачено нагородження робіт призами та представлення їх у різних номінаціях. На фестивалі були показані програми переважно державних каналів Росії, України, Білорусії, Молдови, Азербайджану, Киргизії, Узбекистану, Таджикистану та Казахстану.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10328
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду