Іран: нові арешти журналістів

19 Жовтня 2011
10609
19 Жовтня 2011
19:19

Іран: нові арешти журналістів

10609
Іран: нові арешти журналістів

Іранська влада арештувала ще чотирьох реформістськи налаштованих журналістів і має намір звинуватити їх в антидержавній діяльності, повідомив 18 жовтня Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

Посилаючись на неназваного місцевого  репортера, міжнародна неурядова організація інформує, що арештанти перебувають нині  в Евінській в'язниці. Однак цю інформацію не вдалося підтвердити за іншими джерелами.

 

У списку арештованих Мехді Афшарник -  ветеран  ділової журналістики,  співробітник щоденної газети Etemad, який спеціалізується на висвітленні енергетичних проблем, Алі Акрамі - незалежний журналіст, редактор соціально-культурного блогу Shevdagoovі,  Мохамед Хейдарі - політичний журналіст, який дописував до заборонених нині видань, та Мохсед Хакім, який співпрацював із забороненою щоденною газетою Sharq.

 

В останні місяці іранський режим  постійно арештовував, кидав за ґрати та засуджував з політичних міркувань репортерів,   забороняв реформістські видання, відзначає Комітет захисту журналістів. Починаючи з 2009 року у буцегарнях країни утримували від 30 до 50 репортерів.

 

Раніше «Детектор медіа» повідомляла про  арешт групи незалежних кіно-митців, яких звинуватили у причетності до «закордонної змови» у зв'язку з показом документального фільму про вищого керівника Ірану аятоллу Алі Хосейні Хаменеї. Арешт відбувся наступного дня після того, як вийшла в ефір телестрічка BBC мовою фарсі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду