Постраждала журналістка Кравчук пробачила беркутівцю і не скаржитиметься на нього

12 Жовтня 2011
7583
12 Жовтня 2011
17:00

Постраждала журналістка Кравчук пробачила беркутівцю і не скаржитиметься на нього

7583
Міліція запропонувала їй стати бійцем спецпідрозділу
Постраждала журналістка Кравчук пробачила беркутівцю і не скаржитиметься на нього

Офіцер спецпідрозділу «Беркут» Олег Янишевський вибачився перед фотокореспондентом журналу «Корреспондент» Наталією Кравчук за інцидент під Печерським судом. Про це «Детектор медіа» повідомив керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві Володимир Поліщук .

 

За його словами, у його кабінеті 12 жовтня за його запрошенням були Наталія Кравчук та офіцер спецпідрозділу «Беркут» Олег Янишевський.

 

«Вони подивились один одному в очі і порозумілись. Наталія стверджує, що в цій ситуації можна було б бути більш толерантними, з нею погодився Олег. Він пояснив, чому так трапилось: тоді саме конвоювали Сергія Мельниченка, і за ним бігло шість чоловік, і він просто на своєму шляху відсторонював тих осіб, які перебували на шляху слідування правоохоронців. Він навіть не бачив, що це дівчина, і якихось намірів навмисно пошкодити апаратуру чи бити кореспондента, тим більше жінку, він не мав», - сказав пан Поліщук.

 

За його словами, Олег Янишевський вибачився перед Наталією.

 

Також Володимир Поліщук зазначив, що аналіз інциденту використають в інструктажі з професійної підготовки правоохоронців. Але він також наголосив, що намагатиметься просити журналістів, які знаходяться в епіцентрі масових подій,  бути обережними. «Ми зараз з Наташею та Олегом передивились відео групи документування і бачили по ньому, як біжить конвой. І бачимо, що деякі журналісти, які мають гарну реакцію, знімають і ховаються. Але деякі не могли це зробити», - сказав він.

 

Володимир Поліщук запропонував Наталії Кравчук один день - 14 жовтня - побути в одязі та амплуа працівника «Беркута». «Вона зможе зробити фоторепортаж «Беркут зсередини». 14 жовтня тут будуть представники «Свободи», ОУН-УПА, і буде ситуація, де будь-яка людина, журналіст також, зможуть потрапити у якусь критичну ситуацію під час проведення масових акцій», - додав він. Крім цього пан Поліщук пропонує провести круглий стіл між журналістами та представниками «Беркуту» і за його результатами виробити пам'ятки для обох сторін.

 

Писати скаргу на дії представника «Беркуту» Наталія Кравчук не планує. «Людина, за великим рахунком, не планувала мене бити. Він вибачився, і мене це задовольнило», - сказала вона «Телеркитиці».

 

Нагадаємо, 11 жовтня фотокореспондент журналу «Корреспондент» Наталія Кравчук постраждала від представника «Беркута» біля стін Печерського суду, де оголошували вирок екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. За словами фотокореспондента, беркутівець вдарив рукою по камері, потрапивши таким чином дівчині в око та перенісся. «Йшов цей майор, я робила кадр цієї групи, і потім він б'є по камері, я падаю, камера розсікла брову, трохи було крові. Залізо від камери потрапило в перенісся і око. Людина мимоходом іде, йому просто не подобається, що стоять фотографи, він їх просто бере і б'є», - розповідає кореспондент.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду