4-8 жовтня в Києві покажуть найкращі польські документальні фільми останніх років

4 Жовтня 2011
5976
4 Жовтня 2011
16:20

4-8 жовтня в Києві покажуть найкращі польські документальні фільми останніх років

5976
4-8 жовтня в Києві покажуть найкращі польські документальні фільми останніх років

Від 4 до 8 жовтня в Києві, у рамках культурної програми головування Польщі в Раді ЄС, відбудуться майстерні Dragon Forum для молодих режисерів та продюсерів документального кіно. Нагадуємо, що організатори майстерень - Міжнародна Академія Документу Dragon Forum та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Викладачі Академії разом з учасниками сесії працюватимуть над розвитком їхніх проектів, представлятимуть свої фільми, проводитимуть дискусії та майстер-класи, а також на завершення сесії візьмуть участь у конференції, присвячена питанням документування реальності та міжнародного кіноринку.

 

Dragon Forum, Міжнародна Академія Документу, в рамках якої щороку відбувається пітчинг на Краківському кінофестивалі, - це визнана європейська навчальна програма, що має на меті підтримку авторів і продюсерів креативного документального кіно в процесі виробництва фільмів, а також просування готового продукту на міжнародному кіноринку.

 

Під час сесії Польської Академії Документу в Києві будуть показані найкращі польські документальні фільми останніх років, що були представлені й нагороджені на багатьох кінофестивалях, зокрема:

 

  • Beats of Freedom / «Поклик волі» - стрічка про те, як рок-музика допомогла полякам скинути тоталітарний режим;

  • Vodka faсtory / «Горілчаний завод» - фільм Єжи Слядковского, що розповідає про долю жінок у російській провінції;

  • Deklaracja nieњmiertelnoњci / «Декларація безсмертя» - фільм Марчіна Кошалки про неймовірну красу гір і силу альпіністів;

  • Kruzenshtern / «Крузенштерн» - історія з борту найбільшого у світі вітрильника;

  • Warszawa do wziкcia / «Здобути Варшаву» - розповідь про дівчат з провінції, котрі вирішують шукати щастя в столиці;

  • Dziobem i pazurem. Prawdziwe їycie ptakуw / «Дзьобом і кігтем. Справжнє життя птахів» - незвичайний фільм про птахів, в якому насправді йдеться про людей. 

 

Кінопокази та обговорення з режисерами фільмів відбуватимуться щодня 5, 6 і 7 жовтня з 17.00 до 22.00 в кінотеатрі «Кінопанорама», вул. Шота Руставелі, 19.

 

Урочисте відкриття Академії та показ фільму «Поклик волі» відбудеться 4 жовтня о 19.00.

 

Детальнішу інформацію про розклад кінопоказів та сесію Польської Академії Документу у Києві шукайте на сайтах Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та кінотеатру «Кінопанорама».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду