Парламент підтримав заборону трансляції окультних послуг у прямому ефірі

4 Жовтня 2011
12244
4 Жовтня 2011
14:34

Парламент підтримав заборону трансляції окультних послуг у прямому ефірі

12244
302 народні депутати у першому читанні висловилися проти ворожок і знахарів у прямому ефірі та реклами їхніх послуг
Парламент підтримав заборону трансляції окультних послуг у прямому ефірі

4 жовтня парламент підтримав у першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів»  № 8371 щодо захисту населення та інформаційного простору  від негативного впливу. За документ, зареєстрований народними депутатами Павлом Унгуряном, Євгеном Царьковим, Володимиром Олійником та Валерієм Дубілєм, проголосували 302 депутати.

 

Член комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов у своєму виступі зазначив, що комітет підтримав проект. «Під час обговорення цього законопроекту в комітеті у деяких народних депутатів були побоювання, чи не обмежуватиме цей закон свободу слова. Ми вирішили, що не обмежуватиме. Ні сюжети новин, ні такі програми, як "Битва екстрасенсів" не постраждають. Ми заборонимо окультні послуги в прямому ефірі. Давайте очистимо наш ефір від елементів середньовіччя», - закликав колег Віктор Уколов.

 

За підтримку законопроекту висловилися також народні депутати Олег Зарубінський, Микола Томенко та Володимир Каплієнко.

 

Нагадаємо, проектом закону пропонується заборонити на телебаченні та в друкованих ЗМІ рекламувати та транслювати в прямому ефірі послуги знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, чаклунів, віщунів та інших осіб, що оголошують себе або що вважаються здатними передбачати долю, впливати на людей, духовний світ, майно, довкілля шляхом використання надприродних здібностей або сил.

 

На думку авторів документу, активний сплеск зловживань, пов'язаних з наданням окультно-містичних послуг, відбувся після включення до «Державного класифікатору професій ДК 003-95» таких професій як: астролог; ворожка; хіромант, бо таким чином фактично відбулася негласна формальна легалізація всього сектору.

 

«Ця діяльність здійснюється безконтрольно та на власний розсуд надавачами даних послуг, що призводить до масових зловживань у цій сфері, нанесення тяжких психічних травм, обману громадян та шахрайського виманювання грошей у населення», - пояснюють автори законопроекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду