Редакція «Острова Свободы» звільнилася через тиск з боку керівника «Запоріжжя медіа»

29 Вересня 2011
10417
29 Вересня 2011
11:24

Редакція «Острова Свободы» звільнилася через тиск з боку керівника «Запоріжжя медіа»

10417
Редакція «Острова Свободы» звільнилася через тиск з боку керівника «Запоріжжя медіа»

Уся редакція запорізької газети «Остров Свободы» звільнилася з медіахолдингу «Запоріжжя медіа» через «тиск на свободу слова» з боку керівника холдингу Валерія Фоменка. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила головний редактор видання Олена Голота.

 

Нагадаємо, вчора, 28 вересня, екс-журналісти ще однієї газети цього холдингу, «Мрія», заявили про цензуру з боку Валерія Фоменка. Як зазначалося, протягом останніх тижнів із «Мрії» пішов головний редактор Віталій Дзюба, а за ним і кореспонденти видання. Тож колеги-журналісти звернулися до редакції тижневика «Остров Свободы» з проханням надати їм можливість публічно звернутися до читачів «Мрії» з критикою методів роботи керівника «Запоріжжя медіа». Проте в день запланованого виходу номера, 28 вересня, «Остров Свободы» не вийшов друком і не з'явився в місцях розповсюдження газети.

 

Зважаючи на цей прецедент, редакція «Острова Свободы» вирішила звільнитися. «Вся редакція звільнилася з медіахолдингу через тиск на свободу слова і через те, що нам не дають працювати. Нам не дали випустити номер, у верстальника заблокований комп'ютер і ніякої можливості далі працювати немає, тому ми прийняли таке рішення», - каже Олена Голота.

 

Сьогодні, 29 вересня, працівники редакції вийшли на роботу тільки для того, щоб написати заяви на звільнення. На питання, чи була якась розмова між журналістами «Острова Свободы» і Валерієм Фоменком, пані Голота відповіла, що він і надалі не бере слухавки.

 

На дзвінки ТК пан Фоменко також не відповідає.

 

«Однак нас відпускають на свободу, і нам передали через кадрову службу, що нам усе підпишуть і що нас відпускають», - додала головред «Острова Свободы».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду