Відновивши мовлення, власники ТК «Фора» змінять директора

27 Вересня 2011
24958
27 Вересня 2011
14:02

Відновивши мовлення, власники ТК «Фора» змінять директора

24958
Власники харківського телеканалу «Фора» поки що не можуть впливати на ситуацію, пов`язану з припиненням виходу каналу в ефір. Про це 26 вересня в прес-центрі ІА STATUS QUO заявив засновник каналу Костянтин ДОЛЖЕНКО. За його словами, від серпня він разом з директором компанії-оператора «Українські цифрові комунікації» Максимом ЦЗЯНОМ відстоює права власності на телеканал у суді.
Відновивши мовлення, власники ТК «Фора» змінять директора

«З офіційних виписок реєстру цінних паперів нам стало відомо, що є ще два суб'єкти, які претендують на право власності телекомпанією», - повідомив К.ДОЛЖЕНКО. За його словами, ними є Андрій ПЕРЕЄДЕНКО (голова правління АТ «Інвестор», минулого тижня затриманий слідчими УМВС України в Харківській області) і компанія «Мультімедіацентр».

 

За словами К.ДОЛЖЕНКА, коли в каналу «Фора» почалися проблеми з мовленням, він намагався їх розв'язати, проте "несподівано зіткнувся з опором з боку керівництва телекомпанії".

 

«На жаль, я не зміг нічого зробити, тому що в.о. гендиректора телеканалу Ірина РУБАШКО заявила мені: «А ви, власне, хто?». Що ж, почекаємо, поки суд вирішить, хто я», - відзначив К.ДОЛЖЕНКО.

 

Засновник «Фори» додав, що керівництво ТК сьогодні діє в інтересах третіх осіб, котрі також претендують на право власності телекомпанією. При цьому, за його твердженням, з провини І.РУБАШКО утворилася заборгованість перед провайдером, зник сигнал, і нічого не робиться, щоб виправити ситуацію.

 

Щойно вдасться відновити право власності, додав К.ДОЛЖЕНКО, перше, що буде зроблено, - відновлять сигнал і призначать іншого директора каналу, «який буде фахівцем не тільки в журналістиці, а й технічним фахівцем». Інформаційно-сімейна спрямованість каналу, за його словами, мінятися не буде.

 

Раніше М.ЦЗЯН  заявляв про те, що ситуацію з відімкненням харківських телеканалів «Фора» і А/ТВК начебто спровокували керівники цих каналів (УЦК забезпечувала передачу сигналів з обох телеканалів).  М.ЦЗЯН підкреслив, що в УЦК готові забезпечувати передачу сигналів, але «керівники каналів, заявляючи про тиск на свободу слова, поки не виступали з конкретними ініціативами про відновлення співпраці». 

 

За словами М.ЦЗЯНА, в штаті телекомпанії А/ТВК сьогодні офіційно зареєстрований тільки один працівник - гендиректор Олена БАРАННИК. Аналогічна ситуація склалася і на «Форі», у зв'язку з чим виникають питання щодо виконання телекомпанією умов ліцензії.

 

«Хто створює власний авторський продукт, який описаний у програмній концепції каналів? Адже так недовго втратити ліцензію, видану Нацрадою», - сказав директор УЦК, відстоюючи разом з К.ДОЛЖЕНКОМ право власності на ТРК «Фора». Крім того, за його словами, у ТРК «Фора» була незаконно змінена ліцензія на радіомовлення.

 

«Фактично її незаконно продали. Зараз радіо «Фора» називається «Люкс FM» і контролюється львів'янами» - повідомив М.ЦЗЯН.

 

Раніше Харківський міський голова Генадій КЕРНЕС заявив про те, що саме конфлікт власників начебто завів харківські телеканали у глухий кут.

 

Мовлення харківських телеканалів «Фора» і А/ТВК припинено з 14 вересня. К.ДОЛЖЕНКО є засновником телекомпанії «Фора» з 2006 р. ТОВ «Українські цифрові комунікації» - всеукраїнський оператор телекомунікації. Займається магістральним розповсюдженням телекомунікаційного сигналу, зокрема, телевізійного й інтернет. Входить до групи компаній «Тріолан».

 

УНІАН

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24958
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду