Парламент не схотів забороняти перевірки ЗМІ перед виборами

23 Вересня 2011
10877
23 Вересня 2011
13:18

Парламент не схотів забороняти перевірки ЗМІ перед виборами

10877
Фракції Партії регіонів і КПУ не підтримали законопроект
Парламент не схотів забороняти перевірки ЗМІ перед виборами

23 вересня 2011 року Верховна Рада відхилила законопроект № 7282 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони проведення перевірок засобів масової інформації у період передвиборної агітації», авторами якого є народні депутати Ірина Геращенко, Віктор Сінченко, Олена Кондратюк, Володимир Ландік, Ольга Герасим'юк та інші.

 

Депутати не захотіли ні приймати проект за основу (125 голосів), ані відправляти на доопрацювання (114 голосів). У результаті законопроект відхилено. Фракції Партії регіонів і КПУ майже в повному складі не проголосували за нього.

 

Зокрема, народний депутат Анатолій Горбатюк заявив, що положення документу «недостатньо врегульовують всі проблемні моменти», тому його треба відхилити.

 

За прийняття за основу в першому читанні висловилися Микола Кульчицький (фракція «НУ-НС»), Геннадій Задирко (депутатська група «Реформи заради майбутнього»). Віце-спікер Микола Томенко зазначив, що краще урегулювати положення про заборону перевірок ЗМІ під час виборів у законі, ніж перед кожними виборами ухвалювати окрему постанову. Голова Верховної Ради Володимир Литвин також пропонував прийняти проект за основу, а потім найважливіші положення перенести в закон про вибори.

 

Нагадаємо, законопроект мав на меті запровадити мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими органами у період передвиборної агітації.

 

Головне науково-експертне управління рекомендувало за результатами розгляду у першому читанні повернути законопроект на доопрацювання.

 

Як писала ТК, Комітет з питань свободи слова підтримав законопроект № 7282 про заборону перевірок ЗМІ під час виборчих кампаній.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду