detector.media
23.09.2011 13:18
Парламент не схотів забороняти перевірки ЗМІ перед виборами
Фракції Партії регіонів і КПУ не підтримали законопроект

23 вересня 2011 року Верховна Рада відхилила законопроект № 7282 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони проведення перевірок засобів масової інформації у період передвиборної агітації», авторами якого є народні депутати Ірина Геращенко, Віктор Сінченко, Олена Кондратюк, Володимир Ландік, Ольга Герасим'юк та інші.

 

Депутати не захотіли ні приймати проект за основу (125 голосів), ані відправляти на доопрацювання (114 голосів). У результаті законопроект відхилено. Фракції Партії регіонів і КПУ майже в повному складі не проголосували за нього.

 

Зокрема, народний депутат Анатолій Горбатюк заявив, що положення документу «недостатньо врегульовують всі проблемні моменти», тому його треба відхилити.

 

За прийняття за основу в першому читанні висловилися Микола Кульчицький (фракція «НУ-НС»), Геннадій Задирко (депутатська група «Реформи заради майбутнього»). Віце-спікер Микола Томенко зазначив, що краще урегулювати положення про заборону перевірок ЗМІ під час виборів у законі, ніж перед кожними виборами ухвалювати окрему постанову. Голова Верховної Ради Володимир Литвин також пропонував прийняти проект за основу, а потім найважливіші положення перенести в закон про вибори.

 

Нагадаємо, законопроект мав на меті запровадити мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими органами у період передвиборної агітації.

 

Головне науково-експертне управління рекомендувало за результатами розгляду у першому читанні повернути законопроект на доопрацювання.

 

Як писала ТК, Комітет з питань свободи слова підтримав законопроект № 7282 про заборону перевірок ЗМІ під час виборчих кампаній.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY