«Сінема-сіті» Фуксмана відкриє 31 кінозал у 2012-2013 роках

16 Вересня 2011
8511
16 Вересня 2011
17:51

«Сінема-сіті» Фуксмана відкриє 31 кінозал у 2012-2013 роках

8511
«Сінема-сіті» Фуксмана відкриє 31 кінозал у 2012-2013 роках

Наступного року компанія «Сінема-сіті» відкриє два мультиплекси: у Києві на 8 кінозалів і у Дніпропетровську на 6 залів. 2013 року вона планує запустити ще два мультиплекси: у Львові на 7 залів, у Запоріжжі - на 10.

 

Про це повідомила голова ради директорів ТОВ «Сінема-центр» Вікторія Горенштейн 16 вересня під час конференції «Кінобізнес в Україні».

 

Наразі компанії належать два мультиплекси: в Одесі на 4 зали і в Тернополі на 7 залів.

 

Таким чином, у 2013 році компанія матиме вже 6 мультиплексів на 42 зали сумарно.

 

За словами пані Горенштейн, середня вартість побудови одного кінозалу із сучасними технологіями у великому місті наразі - $600-700 тис. Окупність - 5-7 років.

 

На думку Вікторії Горенштейн, розвитку кінотеатрального бізнесу в Україні заважають саме великий розмір початкових інвестицій, а також постійне зростання витратної частини, необхідність цифровізації, недостатній репертуар тощо.  У 2010 році на 1 млн жителів в Україні було 7,7 залів, тоді як у США - 130, у Франції - 89, у Росії - 17. При цьому у Франції один мешканець у середньому відвідує кінотеатр 3,11 разів, в Україні - 0,4.

 

Втім, за словами керівника «Сінема-центр», останнім часом відбулися і певні зрушення, які покращили умови ведення цього бізнесу. Так, девелопери почали розглядати кінотеатри як якірного орендаря. Їх запрошують брати участь у проекті побудови торгово-розважальних центрів на етапі проектування, щоб врахувати технічні  та інші нюанси, і виявляють готовність ділити ризики: плата тепер часто складається з мінімальної орендної ставки і відсотку від доходу, а не лише з орендної плати.

 

Як зауважила пані Горенштейн «Телекритиці», телевізійних проектів «Українська медійна група» найближчим часом не планує: група компаній вирішила сфокусуватися на кінотеатральному бізнесі. Нагадаємо, співвласником «Сінема-сіті»і УМГ є бізнесмен Борис Фуксман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду