detector.media
16.09.2011 17:51
«Сінема-сіті» Фуксмана відкриє 31 кінозал у 2012-2013 роках

Наступного року компанія «Сінема-сіті» відкриє два мультиплекси: у Києві на 8 кінозалів і у Дніпропетровську на 6 залів. 2013 року вона планує запустити ще два мультиплекси: у Львові на 7 залів, у Запоріжжі - на 10.

 

Про це повідомила голова ради директорів ТОВ «Сінема-центр» Вікторія Горенштейн 16 вересня під час конференції «Кінобізнес в Україні».

 

Наразі компанії належать два мультиплекси: в Одесі на 4 зали і в Тернополі на 7 залів.

 

Таким чином, у 2013 році компанія матиме вже 6 мультиплексів на 42 зали сумарно.

 

За словами пані Горенштейн, середня вартість побудови одного кінозалу із сучасними технологіями у великому місті наразі - $600-700 тис. Окупність - 5-7 років.

 

На думку Вікторії Горенштейн, розвитку кінотеатрального бізнесу в Україні заважають саме великий розмір початкових інвестицій, а також постійне зростання витратної частини, необхідність цифровізації, недостатній репертуар тощо.  У 2010 році на 1 млн жителів в Україні було 7,7 залів, тоді як у США - 130, у Франції - 89, у Росії - 17. При цьому у Франції один мешканець у середньому відвідує кінотеатр 3,11 разів, в Україні - 0,4.

 

Втім, за словами керівника «Сінема-центр», останнім часом відбулися і певні зрушення, які покращили умови ведення цього бізнесу. Так, девелопери почали розглядати кінотеатри як якірного орендаря. Їх запрошують брати участь у проекті побудови торгово-розважальних центрів на етапі проектування, щоб врахувати технічні  та інші нюанси, і виявляють готовність ділити ризики: плата тепер часто складається з мінімальної орендної ставки і відсотку від доходу, а не лише з орендної плати.

 

Як зауважила пані Горенштейн «Телекритиці», телевізійних проектів «Українська медійна група» найближчим часом не планує: група компаній вирішила сфокусуватися на кінотеатральному бізнесі. Нагадаємо, співвласником «Сінема-сіті»і УМГ є бізнесмен Борис Фуксман.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY