Французькі журналісти протестують проти візиту президента Руанди

13 Вересня 2011
11206
13 Вересня 2011
18:30

Французькі журналісти протестують проти візиту президента Руанди

11206
Французькі журналісти протестують проти візиту президента Руанди

Активісти «Репортерів без кордонів» (RSF)  влаштували сьогодні, 13 вересня у Парижі демонстрацію протесту проти візиту до Франції президента Руанди Поля Кагаме, повідомляє міжнародна громадська організація. 

 

Демонстрація відбулася біля готелю, де африканський гість зустрічався з представниками французького бізнесу. З кляпами червоного кольору учасники акції розмахували парасольками, на яких було написано: «Кагаме - хижак!», та плакатами з написами «Франція-Руанда: ані свободи, ані контрактів!».

 

«Умови для медіа в Руанді настільки репресивні, що країна постійно втрачає журналістів, - говориться  у заяві RSF. - Ті, хто не втік за кордон, або займаються самоцензурою, або арештовані. Дві журналістки відбувають тюремні терміні строками 7 та 17 років. Журналіста застрелили біля його дому».

 

В останньому рейтингу свободи преси RSF Руанда посідає 169 місце серед 178 країн. Третє - серед африканців: її «випереджають» тільки Ерітрея та Судан. Президент Руанди Поль Кагаме упродовж років фігурує в списку  RSF «Хижаків, що полюють на свободу преси».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду