158 частот «Зеонбуду» не пройшли міжнародну координацію

13 Вересня 2011
11287
13 Вересня 2011
13:11

158 частот «Зеонбуду» не пройшли міжнародну координацію

11287
158 частот «Зеонбуду» не пройшли міжнародну координацію

158 частот, на яких працюватиме провайдер загальнонаціональних мультиплексів «Зеонбуд», не пройшли міжнародну координацію. Про це повідомив начальник відділу радіочастот Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення Дмитро Маковєєнко під час міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні» 13 вересня.

 

За його словами, координацію не пройшли частоти в таких великих містах як Одеса, Херсон, Миколаїв, Севастополь, Сімферополь, Чернівці, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Івано-Франківськ.

 

Загалом, як відомо, «Зеонбуд» будує мережу на 668 частотах, призначених для чотирьох мультиплексів.

 

Разом з тим керівник центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова повідомила, що НАМ звертався з інформаційними запитами до Національної комісії з регулювання зв'язку, Українського державного центру радіочастот та Міністерства транспорту з проханням надати документи щодо координації.

 

«Якщо "Зеонбуд" працює не на тих частотах, які були виділені Україні угодою "Женева-2006" (а в Україні наразі будуються багаточастотні мережі, а не синхронні зони, як було передбачено «Женевою-2006». - ТК), то його частоти були надані Україні сусідами під час міжнародної координації. Нас цікавить, що Україна віддала взамін і чи залишився в неї частотний ресурс для створення мультиплексів МХ-4, -6, -7, -8», - сказала пані Большакова. Відповіді на свої запити по суті НАМ наразі не отримав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду