В Одесі випустили новий журнал на захист російської мови

12 Вересня 2011
13067
12 Вересня 2011
11:16

В Одесі випустили новий журнал на захист російської мови

13067
В Одесі випустили новий журнал на захист російської мови

В Одесі вийшов перший номер літературно-художнього журналу «Южное Сияние». Проект здійснено в межах програми міської ради «Збереження і розвиток російської мови в Одесі». Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Журнал виходитиме один раз на квартал. До першого номера видання увійшли твори понад 40 авторів - одеситів, а також поетів і прозаїків Москви, Києва, Миколаєва, Сімферополя, Ялти, Красноярська, Парижа, Бондено (Італія), Філадельфії, Вашингтона, Сіднея, Тель-Авіва. Крім поезії, прози, драматургії та переказів, у журналі представлені рубрики «Мегафон» (інтерв'ю зі знаменитими письменниками), «ЛітМузей» (матеріали про відомих письменників, які жили в Одесі ), «Окоєм» (твори переможців міжнародних літературних конкурсів і фестивалів) і «Плаха» (критика і літературознавство).

 

Підготовку першого номера провели представники Південноруського союзу письменників, які і сформували редакційну колегію журналу. Головним редактором нового видання став поет, прозаїк, художній критик, член Конгресу літераторів України і Спілки російських письменників Станіслав Айдінян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13067
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4609 дн. тому
Андрий, отупели вы!!! Ну и пох, что Невский не был Киевским князем! Зато если бы вы читали внимательно, то обратили бы внимание на то, что Вещий Олег, Ольга, Владимир Великий и Ярослав Мудрый - из династии Рюриковичей, так же, как и Иван Грозный, Юрий Долгорукий, Мстислав Великий. И раз вы уже говорите о предателях, то ложны были бы знать, что "Великий" Мазепа - тоже предал 3 страны!!! А я считаю людей с бандеровской идеологией - "це вивих мозку"!
Андрій
4609 дн. тому
да, отупіли Іґарі... Алєксандр Нєвскій не був київським князем, він отримав ярлик на Київ від монголів... Тобто він був зрадником Руси, співпрацював з загарбниками-окупантами. Єдиної держави тоді не було (Русь — це аморфне поняття, а не держава), а "братськість" народів — це вивих мозку руськанутих.
Игорь
4610 дн. тому
Теж одесит, росіяни мають, самое прямое отношение к Киевской Руси!!! Т.К. Современная Россия и Украина пошли именно из этого государства!!! Вы историю не знаете совершенно!!! Вы хоть знаете, что такие правители Руси, как Вещий Олег, Ольга, Владимир Великий и Ярослав Мудрый - из династии Рюриковичей? Представителями этой династии есть и Юрий Долгорукий, Мстислав Великий (Князь Новгородский), Иван Грозный, Борис Годунов, Дмитрий Донской (Князь Московский) - представители России из Рюриковиччей. Вот например: Александр Невский (князь Киевский), а его сын - Даниил Александрович (князь Московский (зарождение Московского княжества). Так что мы все произошли от одного государства и являемся братскими народами, а вот "бандеровщина", и другая шваль это почему-то боится признать!!!! Правду не скроешь!!!
Теж одесит
4610 дн. тому
Цікаво, чому це шановна редакція Південноросійський союз письменників називає Південноруським? Невже вона теж вважає, що росіяни мають якийсь стосунок до Київської Русі? Чи просто не володіє літературною українською мовою? В такому разі пояснюю: між росіянами і Руссю стільки ж спільного, як між індіанцями і Індією. Щоправда, самі росіяни поки що цього не розуміють і часто плутаються.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду