detector.media
12.09.2011 11:16
В Одесі випустили новий журнал на захист російської мови

В Одесі вийшов перший номер літературно-художнього журналу «Южное Сияние». Проект здійснено в межах програми міської ради «Збереження і розвиток російської мови в Одесі». Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Журнал виходитиме один раз на квартал. До першого номера видання увійшли твори понад 40 авторів - одеситів, а також поетів і прозаїків Москви, Києва, Миколаєва, Сімферополя, Ялти, Красноярська, Парижа, Бондено (Італія), Філадельфії, Вашингтона, Сіднея, Тель-Авіва. Крім поезії, прози, драматургії та переказів, у журналі представлені рубрики «Мегафон» (інтерв'ю зі знаменитими письменниками), «ЛітМузей» (матеріали про відомих письменників, які жили в Одесі ), «Окоєм» (твори переможців міжнародних літературних конкурсів і фестивалів) і «Плаха» (критика і літературознавство).

 

Підготовку першого номера провели представники Південноруського союзу письменників, які і сформували редакційну колегію журналу. Головним редактором нового видання став поет, прозаїк, художній критик, член Конгресу літераторів України і Спілки російських письменників Станіслав Айдінян.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY