Віталій Сич підтвердив, що Янукович у своїй книзі використав шматки матеріалів «Корреспондента»

7 Вересня 2011
7799
7 Вересня 2011
11:11

Віталій Сич підтвердив, що Янукович у своїй книзі використав шматки матеріалів «Корреспондента»

7799
При написанні своєї нової книги Віктор Янукович використовував матеріали з журналу «Корреспондент» без дозволу редакції
Віталій Сич підтвердив, що Янукович у своїй книзі використав шматки матеріалів  «Корреспондента»

Головний редактор журналу «Кореспондент» Віталій Сич підтвердив факт використання без дозволу редакції текстів журналу президентом Віктором Януковичем у книзі Opportunity Ukraine. Про це він написав у своєму блозі на сайті видання.

 

«У своїй новій книзі Opportunity Ukraine Янукович без дозволу редакції використовував цілі шматки з матеріалів журналу "Кореспондент"», - зазначає головний редактор.

 

«Віктор Федорович цілими абзацами копіює інформацію про успіхи реформ в Гонконгу та Сінгапурі, замість того, щоб ці реформи впроваджувати. Учора з подивом дізнався, що думки мої і президента Віктора Януковича збігаються дослівно», - пише Сич. 

 

Як відомо, в книзі Opportunity Ukraine Януковича скомпільовано цілі абзаци і навіть сторінки з текстів, які раніше виходили за підписом різних осіб. У тому числі і на сторінках «Корреспондента».

 

«Багато абзаців просто дослівно "увікнули" зі статті, над якою я працював як співавтор і редактор. Я точно пам'ятаю, що формулювання "головною і єдиною зброєю Сінгапуру і Гонконгу в боротьбі за власне благополуччя став бізнес-клімат"придумав особисто я», - повідомляє Сич.

 

«У книзі також є репортажні моменти того, як виглядає при підльоті порт Сінгапуру, які знов-таки дослівно збігаються з описом в журналі. Це теж наше, порт описала журналіст Кароліна Тимків, вона незадовго до цього була в Сінгапурі», - уточнив редактор.

 

За словами Сича, дослівно збігаються і порівняння умов реєстрації бізнесу в Україні з Японією і Німеччиною.

 

Редактор заявляє, що «щоб не говорила в виправдувальних коментарях адміністрація президента, факт плагіату в наявності».

 

Детальніше про плагіат книги Януковича читайте в статтях: «Книга Януковича - плагіат президентського масштабу» та «Книга Януковича - плагіат президентського масштабу. Частина 2».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду