Податкова запевняє, що перевірятиме ЗМІ «об’єктивно та неупереджено»

30 Серпня 2011
12986
30 Серпня 2011
16:37

Податкова запевняє, що перевірятиме ЗМІ «об’єктивно та неупереджено»

12986
Податкова запевняє, що перевірятиме ЗМІ «об’єктивно та неупереджено»

До плану-графіку перевірок за три квартали поточного року, серед інших суб'єктів господарювання, потрапили 27 засобів масової інформації. Минулого року перевірялися 52 ЗМІ. Про це повідомив заступник голови Державної податкової служби України Олександр Клименко, пише сайт Державної податкової адміністрації України.

 

За словами пана Клименка, під час перевірок 2011 року редакціям ЗМІ донараховано 2,6 млн. грн. податків та зборів. Торік ця цифра складала 3,9 млн. грн.

 

У судах знаходиться п'ять позовів, що оскаржують вердикти податківців, - на суму 496,6 тис. грн.

 

Заступник голови ДПС підкреслив, що перевірки не є спробою тиску на медіа чи впливу на редакційну політику.

 

«Мас-медіа - впливовий і неупереджений інструмент формування громадської думки, і я вдячний їм, в тому числі, і за конструктивну співпрацю з нашою службою. Проте, як і всі інші суб'єкти господарювання, ЗМІ мають платити податки. Ми також не проявляємо жодної упередженості - до плану перевірок нарівні з іншими підприємствами потрапляють тільки ті редакції, що, на думку наших аналітиків, мають ризики щодо ухилення від оподаткування», - зазначив пан Клименко.

 

Він також повідомив, що інформація щодо графіку перевірок є відкритою, і оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державної податкової служби.

 

«Тобто, кожний має змогу підготуватися, навести лад у своїх справах і звітності та нічого не боятися», - підсумував пан Клименко.

 

Як писала ТК, у третьому кварталі 2011 року податкова перевірить п'ять ЗМІ: ТРК «Україна», К1, ТЕТ, «Едіпресс Україна» та «Київоблпреса».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12986
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SuperModel(Харьков)
4621 дн. тому
Дуже добре, що інформацію по перевіркам ЗМІ оприлюднюють. Є час привести до ладу документи, бо завжди бухгалтерам не вистачає часу
Ipина
4628 дн. тому
А в четвертому кварталі кого саме буде перевіряти податкова? Де на їхньому сайті це можна знайти?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду