НРКУ передала незрячим дітям підручники шрифтом Брайля та аудіокниги

30 Серпня 2011
4682
30 Серпня 2011
13:01

НРКУ передала незрячим дітям підручники шрифтом Брайля та аудіокниги

4682
НРКУ передала незрячим дітям підручники шрифтом Брайля та аудіокниги

29 серпня Національна радіокомпанія України передала бібліотеці Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для сліпих дітей надруковані шрифтом Брайля підручники - «Супутник Букваря» та аудіодиски із записами озвучених та інсценізованих художніх творів з фондів Українського радіо. Про це «Детектор медіа» повідомили в НРКУ.

 

На дисках записані віршовані, прозові та драматичні твори Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Симоненка та інших.

 

В НРКУ зазначають, що у фондах Українського радіо зберігаються твори української та світової літератури, озвучені найкращими артистами українських театрів, тому «виконати побажання вчителів і учнів та забезпечити їх необхідними для роботи і навчання матеріалами стало для НРКУ приємною і почесною місією».

 

За словами генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, дружба НРКУ та Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для сліпих дітей почалася з акції «Радіодиктант національної єдності». Учителі та вихованці інтернату №5 постійно беруть в ній активну участь і неодноразово ставали переможцями всеукраїнського конкурсу. Раніше за багаторічну увагу до радіодиктанту НРКУ подарувала незрячим дітям бандуру, на якій вони мріяли навчитися грати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4682
Читайте також
23.09.2011 13:46
Мар'яна Закусило
24 298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду