detector.media
30.08.2011 13:01
НРКУ передала незрячим дітям підручники шрифтом Брайля та аудіокниги

29 серпня Національна радіокомпанія України передала бібліотеці Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для сліпих дітей надруковані шрифтом Брайля підручники - «Супутник Букваря» та аудіодиски із записами озвучених та інсценізованих художніх творів з фондів Українського радіо. Про це «Детектор медіа» повідомили в НРКУ.

 

На дисках записані віршовані, прозові та драматичні твори Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Симоненка та інших.

 

В НРКУ зазначають, що у фондах Українського радіо зберігаються твори української та світової літератури, озвучені найкращими артистами українських театрів, тому «виконати побажання вчителів і учнів та забезпечити їх необхідними для роботи і навчання матеріалами стало для НРКУ приємною і почесною місією».

 

За словами генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, дружба НРКУ та Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для сліпих дітей почалася з акції «Радіодиктант національної єдності». Учителі та вихованці інтернату №5 постійно беруть в ній активну участь і неодноразово ставали переможцями всеукраїнського конкурсу. Раніше за багаторічну увагу до радіодиктанту НРКУ подарувала незрячим дітям бандуру, на якій вони мріяли навчитися грати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY