«Репортери без кордонів» вимагають безпеки для журналістів у Лівії

24 Серпня 2011
7904
24 Серпня 2011
18:40

«Репортери без кордонів» вимагають безпеки для журналістів у Лівії

7904
«Репортери без кордонів» вимагають безпеки для журналістів у Лівії

Журналістська організація «Репортери без кордонів» закликає обидві сторони конфлікту в Лівії дозволити журналістам вільно висвітлювати події в країні. Про це йдеться в заяві «Репортерів», оприлюдненій 24 серпня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Репортери без кордонів» закликають обидві сторони забезпечити безпеку лівійських та іноземних журналістів, які висвітлюють події в Лівії. «Національна рада, визнана багатьма країнами тимчасовим урядом, повинна зробити все можливе, щоб журналісти могли вільно і безпечно висвітлювати воєнні дії», - йдеться в заяві.

 

Раніше повідомлялося, що 24 серпня поблизу готелю «Ріксос» у Тріполі, де перебувають іноземні журналісти, розгорівся бій між опозиціонерами і прихильниками лівійського лідера Муамара Каддафі. У готелі «Ріксос» проживають 35 журналістів. Бійці Каддафі перешкоджають їм у пересуванні поза готелем і стверджують, що прийшли до готелю, щоб захистити іноземців.

 

За словами журналістів, які перебувають у «Ріксосі», їм доводиться носити бронежилети. Крім того, журналісти вивісили зовні плакати з написом: «Преса. Не стріляти!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7904
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду